Antena 3 CNN Life Trei ciorbe din România şi Moldova au ajuns în top 10 cele mai bune supe de pui din lume

Trei ciorbe din România şi Moldova au ajuns în top 10 cele mai bune supe de pui din lume

Trei ciorbe din România şi Republica Moldova au ajuns în top 10 cele mai bune supe de pui din lume, potrivit site-ului de profil Taste Atlas.

Trei ciorbe din România şi Moldova au ajuns în top 10 cele mai bune supe de pui din lume
Sursa foto: Instagram | polo.nicul
de Georgiana Adam    |    19 Sep 2023   •   08:07

În top 10 al celor mai bune supe de pui din lume, realizat de specialiştii de la Taste Atlas, au ajuns, în acest an, şi trei ciorbe făcute în România şi Moldova. Totuşi, niciuna dintre acestea nu s-a clasat pe primul loc.

Potrivit clasamentului, cea mai bună supă de pui din lume este Tom kha gai, o specialitate naţională din Thailanda, făcută cu pui şi lapte de cocos. Supa thailandeză a obţinut un punctaj de 4,7 din 5, potrivit tasteatlas.com.

Cu un punctaj demn de primul loc în top, ciorba rădăuţeană a obţinut 4,7 din 5 şi a ocupat astfel locul al doilea în topul celor mai bune supe de pui din lume.

Zeama din Moldova ocupă locul al treilea în topul specialiştilor Taste Atlas, cu un punctaj de 4,6, în timp ce supa de pui cu tăiţei, specialitate românească, a fost clasată pe locul 5 în lume.

Pe lângă gustul extraordinar, specialiştii au spus despre ciorbele româneşti că au şi efect terapeutic, mai ales în cazul celor care sunt răciţi.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close