Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Dacă Inspecția Judiciară își face treaba, procurorul Negulescu nu rămâne în sistem

Traian Băsescu: Dacă Inspecția Judiciară își face treaba, procurorul Negulescu nu rămâne în sistem

Traian Băsescu: Dacă Inspecția Judiciară își face treaba, procurorul Negulescu nu rămâne în sistem
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Feb 2017   •   18:09

Traian Băsescu a făcut insinuări grave în privința celebrului procuror demisionar de la DNA Prahova, Mircea Negulescu, și a Laurei Codruţa Kovesi, într-o intervenție la un post de televiziune, potrivit stiripesurse.ro.

"Dacă inspecţia judiciară îşi face treaba cu toate înregistrările, acest procuror nu poate rămâne în sistem. Nu ştiu cât de bun profesionist e, dar imoral e cu siguranţă. În mod categoric e bine sprijinit acest Negulescu, poate doar de doamna Kovesi”, a spus Băsescu.

”(...) Justiţia mai are un mare risc. Judecătorii nu sunt protejaţi de procurori. Să găsim o formulă de protejare a judecătorilor de abuzul procurorilor. Foarte mulţi judecători au înghiţit dosare prost făcute şi au mers cu ele mai departe. Am văzut cum le mermeleşte inspecţia judiciară acum. Inspecţia judiciară trebuie să fie independentă de CSM. Nu funcţionează acum inspecţia judiciară şi nu am încredere în ei", a mai spus Traian Băsescu.

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, joi după-amiază, mutarea procurorului Mircea Negulescu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după demisia de la DNA Ploiești.

 

×
Subiecte în articol: mircea negulescu inspectia judiciara
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close