Antena 3 CNN Actualitate Trusa de prim-ajutor nu va mai fi obligatorie pentru toate vehiculele | Cine sunt conducătorii auto care pot circula fără kit de siguranță

Trusa de prim-ajutor nu va mai fi obligatorie pentru toate vehiculele | Cine sunt conducătorii auto care pot circula fără kit de siguranță

Camera Deputaților a adoptat un proiect care stabilește că trusa de-prim ajutor și triunghiurile reflectorizante nu mai sunt obligatorii pentru toate vehiculele. Legea merge la promulgare.

Trusa de prim-ajutor nu va mai fi obligatorie pentru toate vehiculele | Cine sunt conducătorii auto care pot circula fără kit de siguranță
Sursa foto: Hepta
14 Mar 2024   •   06:00

În prezent, Codul Rutier prevede că toate vehiculele care circulă pe drumurile publice din România trebuie să fie dotate cu un kit de siguranță, acesta fiind format dintr-o serie de echipamente de siguranță și prim-ajutor. 

Un kit de siguranță trebuie să conțină elemente precum:

  • trusă medicală
  • stingător
  • 2 triunghiuri reflectorizante
  • vestă reflectorizantă (doar în cazul celor care conduc vehicule de peste 3.5 tone).

Totodată, Codul Rutier prevede ca echipamentele să se afle în vehicul, atunci când șoferii pornesc la drum. 

O dată la câțiva ani, trusa medicală și stingătorul trebuie înlocuite.

Acum, însă, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care stabilește ca trusa de prim ajutor și triunghiurile reflectorizante să nu mai fie obligatorii pentru toate vehiculele.

Cine poate circula fără kit de siguranță

Noul proiect de lege adoptat de deputați stabilește că şoferii de mopede şi motociclete vor fi scutiţi de obligaţia de a deţine asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

”Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate”, prevede noul act normativ, scrie Agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: proiect de lege şoferi reguli şoferi
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close