Antena 3 CNN Actualitate Un elev de 10 ani a fost tuns cu forţa, în faţa clasei, de învăţătoarea lui

Un elev de 10 ani a fost tuns cu forţa, în faţa clasei, de învăţătoarea lui

Un elev de 10 ani a fost tuns cu forţa, în faţa clasei, de învăţătoarea lui
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Mai 2011   •   22:52

Supărată pe un elev de 10 ani, o învăţătoare din Ilfov l-a umilit în faţa colegilor. L-a scos în faţa clasei şi l-a tuns. Pentru gestul ei, învăţătoarea a venit cu o explicaţie cel puţin amuzantă în faţa părinţilor: a vrut să-l ajute pe elev pentru că îi intra părul în ochi. Inspectoratul Şcolar Ilfov nu e însă mulţumit de această scuză.

"Repeta că i-a făcut un bine, pentru că îi intra părul în ochi şi îl deranja, dar a făcut acest lucru fără a înştiinţa pe nimeni, pe mine sau soţia", a spus tatăl băiatului cu pricina.

Copilul este elev în clasa a patra la o şcoală dintr-o localitate ilfoveană. A purtat întotdeauna părul puţin mai lung decât colegii săi. Asta până când învăţătoarea s-a hotărât să-l tundă cu mânia ei, cu o foarfecă împrumutată de la o elevă.

"A plâns o oră întreagă în clasă. A venit acasă pe o căldură infernală de 30 de grade cu gluga pe cap plângând. Două zile nu l-am putut scoate din ale lui. Se crede ultimul copil din clasă, se simte înjosit", a adăugat tatăl elevului tuns de învăţătoare.

Nici educatoarea, nici conducerea şcolii nu au vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii despre incident. Imediat ce au văzut echipa de filmare, paznicii instituţiei au încuiat porţile.

"Nu aveţi voie să filmaţi! Am ordin să nu vă las!", au replicat paznicii şcolii.

 

Nici tatăl elevului n-a reuşit să stea de vorbă prea mult cu cei din conducerea şcolii. Aşa că a depus o plângere.

"Am luat legătura în aceeaşi zi. Mi-au solicitat o întrevedere ulterioară şi doamna directoare nu a mai fost de găsit pretinzând că e la o şedinţă", a povestit tatăl copilului.

Tatăl elevului a mai depus două reclamaţii. Una la poliţia locală şi una la Inspectoratul Şcolar Ilfov. Nu ştim ce măsuri au luat autorităţile locale în cazul învăţătoarei, pentru că la secţia de poliţie uşa este încuiată şi poliţiştii sunt plecaţi.

"Urmează ca în zilele următoare, un inspector şcolar care răspunde de unitate să meargă şi să verifice, derulând inspecţia conform procedurii noastre", a declarat Rada Dumitru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Ilfov.

Dacă Inspectoratul Şcolar Ilfov nu o va sancţiona pe învăţătoare, părinţii copilului vor înainta o plângere şi la Ministerul Educaţiei.


×
Subiecte în articol: Ilfov elev tuns profesoara plangere
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close