Antena 3 CNN Actualitate Primele victime ale gerului din România: O femeie a murit și un bărbat este în stare gravă în urma unui şoc hipotermic, în Iaşi

Primele victime ale gerului din România: O femeie a murit și un bărbat este în stare gravă în urma unui şoc hipotermic, în Iaşi

O femeie din Mogoșești a murit, iar un bărbat din Păușești, județul Iași este internat în spital, la Iași, după ce au fost găsiți în șoc hipotermic, în ultimele 24 de ore.

Primele victime ale gerului din România: O femeie a murit și un bărbat este în stare gravă în urma unui şoc hipotermic, în Iaşi
Sursa foto: getty images
de Claudia Popovici    |    20 Noi 2022   •   21:29

Femeia în vârstă de 72 de ani a fost adusă de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță la Unitatea Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi în comă, cu temperatura corporală de 28 grade Celsius.

„În 5 minute de la aducerea la spital a suferit un stop cardio-respirator. Nu a răspuns la resuscitare. Pacienta avea o patologie psihiatrică”, a spus prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU - SMURD Iaşi.

Femeia era în grija unei vecine, care a găsit-o pe femeie căzută în curte, cu hainele ude.

În cazul bărbatului adus la spital în șoc hipotermic, acesta este consumator cronic de alcool, iar când a fost găsit avea o temperatură corporală de 27 de grade Celsius.

„Locuia singur într-o locuință neîncălzită din Păuşeşti.

Apelantul la 112 este o persoană de la o fundație de caritate la care mai fusese în urmă cu câţiva ani. Acum îi aduceau mâncare periodic. L-au găsit în şoc hipotermic. Persoana este pacient consumator cronică de alcool, fără alte antecedente. Starea sa este favorabilă. În 12 ore a fost încălzit şi hidratat”, a mai spus prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, potrivit Mediafax. 

România stă sub semnul codurilor de vreme rea. Meteorologii au emis trei avertizări de ploi abundente, vânt puternic și ninsori.

"Vorbim de o avertizare meteorologică de cod galben pentru zona Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și zonele montane aferente. Ne așteptăm ca în acest interval și în aceste zone cantitățile de apă să depășească 25 și 35 de litri pe metru pătrat, pe arii restrânse 50 de litri pe metru pătrat.

De mâine dimineață de la ora 5 până mâine după-amiază la ora 18:00 vorbim de predominant ninsori moderate cantitativ, la altitudini mai mari de 1.500 de metri în Carpații Meridionali și Orientali, dar și în jumătatea nordică a Moldovei.

Ninsorile vor continua, vor depăși, ca și strat de zăpadă, la nivel local, 10 centimetri. Intensificări de vânt în special în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor fi cuprinse între 55 60 de kilometri pe oră și, izolat, peste 70 de kilometri pe oră", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: ger frig Iași femeie moarta barbat spital
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close