Antena 3 CNN Actualitate Victor Alistar, membru CSM: „Protocolul este inacceptabil”

Victor Alistar, membru CSM: „Protocolul este inacceptabil”

Victor Alistar, membru CSM: „Protocolul este inacceptabil”
30 Mar 2018   •   18:28

Victor Alistar, membru CSM, a făcut o serie de afirmații la Antena 3 despre desecretizarea protocolului SRI cu Ministerul Public. 

„Acest protocol are o serie de prevederi absolut în afara oricărui cadru constituțional, din punctul meu de vedere. O analiză serioasă cred că trebuie făcută la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii și nu am niciun fel de îndoială că o astfel de analiză se va face în interesul justiției și în interesul ordinii constituționale. Aș vrea să vă atrag atenția asupra câtorva elemente”, a afirmat Alistar.

„La articolul 7 vreau să vă atrag atenția asupra unui aspect. Pune la dispoziția SRI, din oficiu sau la cererea Serviciului, informații, care prin natura lor, prezintă interes operativ pentru SRI. În ce manieră obține Parchetul aceste date? Mai este încă o chestiune. Activități de natura cercetării penale mai sunt prevăzute și la articolul 12 și un element cu gravitate absolută.. la dispozițiile finale se spune că prin decizia conducătorilor celor două instituții, în funcție de evoluția fenomenului infracțional și a elementelor concrete, pot să se extindă și alte arii, față de cele care erau stabilite în articolul 2, cu condiția să respecte prevederile protocolului”, a adăugat Alistar. 

 

 

×
Subiecte în articol: Victor Alistar 100 de minute SRI
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close