Antena 3 CNN Actualitate Furtună puternică de nisip pe litoral! Mai multe mașini au fost avariate

Furtună puternică de nisip pe litoral! Mai multe mașini au fost avariate

A fost furtună puternică la malul mării. După ce ieri la prânz s-au înregistrat 26 de grade Celsius iar unii constănțeni au făcut chiar plajă, seara vântul a început să bată cu putere. Rafalele au ridicat nisipul la câțiva metri înălțime, iar marea abia dacă se mai putea vedea.

de Laura Dinu    |    09 Oct 2023   •   07:35

Ca din senin, puțin după ora 16, vântul a început să bată cu putere. A ridicat nisipul de pe plajă, iar prin perdeaua formată marea abia dacă se mai putea vedea. De altfel, până la ora 23, aproape toată țara a fost sub avertizare de cod galben de vreme rea iar vântul a fost cel care a creat probleme. A suflat cu 55-60 km la ora iar la rafală a ajuns chiar și la 70, 80 km la oră. 

Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcină și puși la pământ. În cădere, unii au rupt cabluri electrice și au distrus un loc de joacă din oraș. Din fericire niciun copil nu se afla în interiorul spațiului de joacă în acel moment. De asemenea, mai multe mașini au fost avariate. În plus autoritățile portuare au fost solicitate să intervină după ce câțiva pescari aflați pe o barcă au cerut ajutor în apropierea portului Constanța. În cele din urmă aceștia au ajuns singuri la mal. 

Meteorologii anunță o scădere drastică a temperaturilor pentru următoarele două zile și cu precădere pe parcursul nopților. Abia spre finalul săptămânii mercurul va crește în termometre și va ajunge pana la 23 de grade Celsius. 

Vreme rea și în țară

Printre zonele din țară afectate de vântul puternic s-a aflat şi județul Argeș unde s-au înregistrat mai multe pagube. Trei mașini au fost avariate la Dărmănești, după ce un copac s-a rupt și a căzut peste autoturisme. Un tânăr de 22 de ani, șoferul unuia dintre mașini, a fost rănit și a ajuns la spital. Traficul în zonă a fost blocat zeci de minute. Pompierii au îndepărtat copacul și s-au asigurat că nu există risc de incendiu.

Potrivit ISU Argeș, pe lângă mașini, au fost avariate și cablurile de electricitate. Acestea au fost reparate de un echipaj al distribuitorului de energie electrică. Mai multe crengi care puteau să cadă pe carosabil au fost tăiate de echipele de intervenție. 

×
Subiecte în articol: furtuna litoral Constanța vant puternic
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close