Antena 3 CNN Actualitate Ziua internațională a copiilor dispăruți: Peste 350 de copii au dispărut din România, de ani de zile

Ziua internațională a copiilor dispăruți: Peste 350 de copii au dispărut din România, de ani de zile

Ziua internațională a copiilor dispăruți: Peste 350 de copii au dispărut din România, de ani de zile
25 Mai 2017   •   10:43

Astăzi, este Ziua Internaţională Copiilor Dispăruţi!

Antena 3 va aduce în atenţia publicului, pe parcursul întregii zile, cazuri ale copiilor căutaţi de autorităţi, în speranţa că cineva îi va vedea şi aceştia se vor putea întoarce acasă.

În dosarele Poliţiei din România există nu mai puţin de 350 de copii dispăruţi.

Copila pe care o vedeţi în imaginile de mai jos a dispărut în mai 2007, în timp ce se afla la joacă în parcul Grădina Morii, din Sighetul Marmaţiei. Nu a fost găsită nici până în prezent, deşi a trecut peste un deceniu de atunci.

Cazul care a declanşat acest eveniment internaţional s-a întâmplat în urmă cu 38 de ani. Pe 25 mai 1979, a fost lansată la New York cea mai amplă campanie de căutare a unei persoane dispărute. Etan Patz, în vârstă de şase ani, a dispărut de acasă şi nu a mai fost găsit.

Pe 25 mai 1983, preşedintele Statelor Unite, Ronald Reagan, a declarat ziua de 25 mai "Ziua naţională a copiilor dispăruţi". De aici, ziua este marcată pe 25 mai în întreaga lume.

Polițiștii spun că marea majoritate a cazurilor, 97%, se soluționează rapid și că dosarele cazurilor copiilor care nu au fost găsiți nu sunt închise după o anumită perioadă.

Cum trebuie să procedați în cazul în care un copil dispare, aflați de la invitații Mariei Coman.

×
Subiecte în articol: copii disparuti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close