Antena 3 CNN Actualitate ZIUA PI. Omagiu pentru Stephen Hawking, omul de știință care a murit de ZIUA PI

ZIUA PI. Omagiu pentru Stephen Hawking, omul de știință care a murit de ZIUA PI

ZIUA PI. Omagiu pentru Stephen Hawking, omul de știință care a murit de ZIUA PI
14 Mar 2018   •   13:50

ZIUA PI. Comunitatea academică şi ştiinţifică internaţională şi-a exprimat regretul profund după anunţul morţii cunoscutului astrofizician britanic Stephen Hawking (76 de ani), în primele ore ale zilei de miercuri. Google celebrează ZIUA PI cu un Google Doodle special. ZIUA PI

ZIUA PI O personalitate unică

ZIUA PI "Profesorul Hawking a fost o persoana unică, de care ne vom aduce aminte cu afecţiune, nu doar la Cambridge, ci în întreaga lume", a declarat Stephen Toope, vicepreşedintele Universităţii Cambridge, unde Hawking a studiat şi a lucrat. "Contribuţiile sale excepţionale la cunoaşterea ştiinţifică, la popularizarea ştiinţei şi matematicii lasă o moştenire de neşters".

ZIUA PI Pe Twitter, NASA a adus un omagiu "faimosului fizician şi ambasador al ştiinţei". "Descoperirile sale au deschis un univers al posibilităţilor pe care noi şi lumea continuăm să îl explorăm", a apreciat agenţia spaţială a SUA.

ZIUA PI "Moartea sa lasă în urmă un vid intelectual. Dar nu este vorba despre un gol, ci mai degrabă despre un fel de energie care impregnează textura spaţiu-timpului, care sfidează orice măsură", remarca pe Twitter astrofizicianul american Neil deGrasse Tyson.

ZIUA PI Și lumea politică a reacționat

ZIUA PI Lumea politică a reacţionat la rândul său cu tristeţe la anunţul făcut de familia omului de ştiinţă.

ZIUA PI Stephen Hawking a fost "o sursa de inspiraţie pentru noi toţi, indiferent de situaţia noastră, pentru a ajungem la stele", a declarat secretarul de stat britanic pentru veterani, Tobias Ellwood. "El a tras draperiile şi ne-a oferit o privelişte asupra a tot: asupra universului şi asupra puterii spiritului uman", a reacţionat pe Twitter secretara de stat pentru dezvoltare Penny Mordaunt.

ZIUA PI La rândul său, premierul indian Narendra Modi şi-a exprimat admiraţia pentru omul de ştiinţă britanic, declarând că acesta "a făcut lumea un loc mai bun".

ZIUA PI Comparat cu Albert Einstein

ZIUA PI Născut la 8 ianuarie 1942, Stephen William Hawking a fost unul dintre cei mai renumiţi oameni de ştiinţă din lume, fiind comparat cu Albert Einstein sau cu Isaac Newton.

ZIUA PI Cercetările sale s-au axat pe reconcilierea teoriei relativităţii cu teoria cuantică în încercarea de a explica crearea universului şi funcţionarea acestuia.

ZIUA PI În 1974, la vârsta de 32 de ani, Hawking a devenit unul dintre cei mai tineri membri ai Royal Society, cea mai prestigioasă instituţie ştiinţifică din Marea Britanie, iar în 1979, a fost numit "Lucasian Professor of Mathematics" la Universitatea Cambridge - ocupând postul deţinut odată de Isaac Newton.

ZIUA PI Suferind de scleroză laterală amiotrofică (denumită şi boala Lou Gehrig), cu care a fost diagnosticat la vârsta de 21 de ani, Hawking era imobilizat într-un scaun cu rotile şi putea comunica doar prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal.

 

×
Subiecte în articol: Google Doodle Stephen Hawking
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close