Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Lunile care influențează divorțul | Lidia Fecioru: ”Nu ține fericirea altcuiva lângă tine”

Lunile care influențează divorțul | Lidia Fecioru: ”Nu ține fericirea altcuiva lângă tine”

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii ”Adevăruri Ascunse”, despre lunile care influențează divorțul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2024   •   19:00

În cadrul emisiunii Adevăruri Acunse, Lidia Fecioru a abordat un subiect sensibil, dar de actualitate: divorțul.

În ultima perioadă, statisticile arată că, în România, rata divorțului a crescut semnificativ.

Potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru, oamenii au tendința de a pune capăt căsniciei în anumite perioade ale anului, iar acestea sunt primăvara și vara, iar lunile care înregistrează cele mai multe divorțuri sunt martie și aprilie.

”Spuneam odată, într-o altă emisiune, că cele mai mari disensiuni apar în perioada de sărbători. Și de atunci, începând de la sărbătorile de iarnă, parcă fiecare începe să caute un psiholog în relații de familii.

În ianuarie încep certurile, după care încep acuzele, după care încep căutările de piholog... 

Primăvara este momentul oportun (n.r. pentru divorț). Dar de ce? Pentru că învie natura, că este ziua mai mare, că e soare mai mult și uite așa începe lumea.

Se spune că în luna martie sunt cele mai multe divorțuri, dar având în vedere că e 1 martie și zilele de mărțișor, mulți vin cu ideea că în luna martie mă duc cu mărțișorul și îi spun că vreau să divorțăm”.

”Primăvara e dorința de altceva”

”Era o poveste foarte frumoasă despre o bătrână care avea o ladă de pere și în fiecare zi mânca para care începea să se strice și tot așa.

A mâncat numai pere stricate până la ultima pară când a început și aia să se strice și niciodată n-a mâncat o pară întreagă și frumoasă și bună. Practic, tot timpul a trăit numai din bucățele și noi, la rândul nostru, trăim numai din bucățele fiindu-ne frică să facem pasul către o fericire. Se spune că la femeie trebuie să te uiți ca la viitoarea nevastă.

Dacă simți că nu e așa, atunci nu ține fericirea cuiva lângă tine, hotărăște-te și eliberează omul, nu-l mai ține legat și nu ține cont că-i primăvară, că-i toamnă, că-i iarna, că știi că este și reversul. Când sunt cele mai multe împăcări? Spre iarnă.

Sunt perioade și perioade, nu e bătut în cuie că, în fiecare an, în luna martie, sunt cele mai multe divorțuri”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

”Important este să eliberăm oamenii când simțim că nu mai avem nimic pentru ei”

De asemenea, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit și despre cum ar trebui să gestioneze cuplurile perioada grea a divorțului, în cazul în care există copii la mijloc.

”Acum a crescut numărul divorțurilor. Asta este clar. Divorțează atât de repede.

Pentru că s-au simplificat procedurile. La notariat e mai simplu. 30 de zile ai terminat, s-a simplificat procedura.

Important este să eliberăm oamenii când simțim că nu mai avem nimic pentru ei.

Oamenii când divorțează, nu divorțează de copii, divorțează doar unul de celălalt. Copiii lor rămân în continuare, numai că nu știu să gestioneze situația în sine cu copiii. 

Dacă avem copii și vrem să luăm această hotărâre, nu mai luăm strict personal pentru că avem responsabilitate. Atunci când ai un copil, doi, trei ai responsabilități și nu poți să te gândești doar la propria ta fericire.

E o decizie la care trebuie să te gândești, dar cred că dacă o iei așa impulsiv s-ar putea s-o regreți”, a mărturisit Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

×
Subiecte în articol: Adevăruri ascunse Lidia Fecioru divort
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close