Antena 3 CNN Actualitate Locale Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova! Autoritățile cer oamenilor să evacueze zona în care s-a surpat strada

Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova! Autoritățile cer oamenilor să evacueze zona în care s-a surpat strada

Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert în care cer oamenilor să evacueze zona din Slănic Prahova, unde s-a surpat o stradă, iar clădirile riscă să se prăbușească.

Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova! Autoritățile cer oamenilor să evacueze zona în care s-a surpat strada
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
de Andreea Ştefan    |    02 Mai 2024   •   15:25

Prefectul județului, domnul Emil Drăgănescu, aflându-se la fața locului în urma surpării de teren din Slănic, informează cetățenii orașului Slănic faptul că, datorită ultimelor date primite și a informațiilor preliminare, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului. 

De asemena, prefectului județului Prahova, roagă cetățenii orașului Slănic să-și păstreze calmul, să colaboreze cu instituțiile statului și să aibă încredere în autorități. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Alerta de urgenta: extrema

Pericol cauzat de producerea unei TASARI DE TEREN in localitatea Slanic, str. 23 August. Parasiti/evitati zona. Pentru protectia dumneavoastra, respectati masurile dispuse de autoritati, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona de risc.

Informati si persoanele din jurul dumneavoastra”, a transmis ISU Prahova în mesajul RO-Alert.

”Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea  comunităților din proximitatea zonei afectate.

În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă  din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și  analiză a situației  la fața locului”, a transmis DSU.

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close