Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării: ”Se vede diferența între localitățile care sunt administrate de către primarii liberali”

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării: ”Se vede diferența între localitățile care sunt administrate de către primarii liberali”

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, a vorbit în direct la Antena 3 CNN, despre datele ultimului sondaj realizat de INSCOP, care arată cu care partid ar vota românii la alegerile locale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2024   •   22:17

Un nou sondaj, realizat de INSCOP, arată topul partidelor cu care românii au declarat că vor vota la alegerile locale din 9 iunie 2024. PSD se menţine pe primul loc în intenţia de vot, fiind urmat la mică distanţă de PNL.

Sondajul arată că, în acest moment, Partidul Social Democrat (PSD) este partidul în care românii au cea mai mare încredere, cu un procent de 28,8%, urmat de Partidul Național Liberal (PNL), cu un procent de 26,7%.

Pe locul trei se află AUR, cu un procent de 14,4%, urmat de USR (10,8%) și UDMR (5,3%).

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, a vorbit în direct la Antena 3 CNN pe baza acestor date și susține că se va aștepta la rezultatele acestea.

”Eu fac politică de foarte multă vreme și aveam o astfel de așteptare, ținând cont de faptul că Partidul Național Liberal a câștigat detașat alegerile locale din anul 2020, am avut un scor de 34,6% față de 30,4 % cât a avut Partidul Social Democrat.

”Se vede diferența între localitățile care sunt administrate de către primarii liberali”

Consider că Partidul Național Liberal în continuare va identifica cei mai buni candidați pentru alegerile locale. Vedem că s-au stabilizat toate aceste procente, chiar sunt în creștere. Mai mult decât atât, ceea ce vă pot asigura este că primarii care sunt în funcție, și vă spune o persoană responsabilă care au fost în 35 de județe, se vede diferența între localitățile care sunt administrate de către primarii liberali sau de către conducere liberală și acest lucru va duce la o creștere și pe viitor.

Eu am în continuare optimismul ca Partidul Național Liberal să poată ajunge în urma alegerilor locale chiar pe primul loc, exact cum a fost și anul 2020, chiar dacă în unele situații au mai existat migrări ale primarilor, dar au fost în zonele în localitățile mici, iar Partidul Național Liberal și-a identificat și a identificat persoane competente care să să poată candida și să poată obține un scor foarte bun sau chiar să câștige primăriile”, a declarat Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, la Antena 3 CNN.

De asemenea, ministrul Dezvoltării a vorbit și despre varianta ca partidele să meargă separat în campania electorală.

”Sunt situații inevitabile în perioada de campanie electorală. După cum vedem, au început diverse atacuri în zona liderilor locali, dar cred că este foarte bine că mergem separat, atâta vreme cât fiecare dintre cele două partide au o anumită identitate, un anumit electorat, iar în felul acesta fiecare dintre candidații noștri pot să își prezinte atât proiectele proprii, cât și proiectele care doresc să le implementeze la nivelul diverselor comunități.

Cred că ar fi fost o nedreptate pentru anumiți primari, pentru anumiți contracandidați ai primarilor în funcție, fie dintr-o parte sau în alta a alianței, fie că vorbim de PSD, fie de PNL. În situația în care nu i-am fi lăsat să candideze, cu siguranță că le-am și creat o nedreptate atât lor, cât și cetățenilor din localitățile respective.

Până la urmă, procesul electoral este o competiție, este o competiție în care fiecare dintre candidați trebuie să-și prezinte obiectivele, să-și prezinte programul pe care dorește să implementeze în perioada următoare, iar în felul acesta dăm mai multe oportunități electoratului de a se prezenta la vot, de a-i convinge că fie un candidat, fie celălalt”, a mai spus Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării.

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close