Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Ultimele știri despre ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. LIVE TEXT

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Ultimele știri despre ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. LIVE TEXT

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Ultimele știri despre ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. LIVE TEXT
05 Iun 2016   •   13:25

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI.  Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, a votat duminică la Liceul "Jean Monnet" pentru o capitală europeană, a tuturor românilor.

"Am votat nu eu, ci noi, pentru un oraş european şi pentru o capitală a românilor. Acesta este mesajul nostru. E important să avem un oraş european şi o capitală a tuturor românilor. Cred că este o obligaţie a noastră să venim şi să votăm astăzi", a precizat Andrei Năstase, care a venit singur la vot. "Tatălui meu, aşa cum ştiţi, i s-a interzis dreptul de a vota, ceea ce din punctul meu de vedere e o aberaţie. Dar, timp de 9 ani de zile, nu va putea vota", a continuat el.

În opinia sa, actualul sistem antifraudă trebuia introdus demult. "Cred că el trebuia introdus demult. Dreptul nostru la vot este cu o singură ştampilă. Trebuie să votăm o singură dată şi trebuie să respectăm legea", a adăugat Andrei Năstase.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Cum a votat Raețchi

Candidatul PNL la Primăria sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, a declarat că a votat pentru un Bucureşti modern, condus de oameni "cu bun simţ".

"Am votat pentru un Bucureşti modern, pentru un Bucureşti condus de oameni cu bun simţ, pentru un Bucureşti al legii şi al normalităţii", a spus duminică Raeţchi, după ce a votat la o secţie amenajată la Şcoala 130 din Capitală.

El a afirmat că a votat cu gândul la copii, ca aceştia să trăiască într-o "lume normală".

"Am votat cu gândul la copiii noştri şi la copiii mei, pentru că, dacă noi toţi, chiar şi tineri, am fost şi suntem o generaţie de sacrificiu, măcar ei să aibă şansa de a trăi într-o lume normală", a afirmat candidatul liberal

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Cum a votat Mironescu

Candidatul PNL la Primăria sectorului 6, Răzvan Mironescu, a declarat că a votat pentru ca sectorul 6 să se poată transforma "radical" în următorii patru ani, dar şi pentru a institui un nou mod de a face administraţie.

"Am intrat în cabina de vot cu un sentiment de deplină încredere în echipa candidaţilor PNL, atât de la Consiliul Local, cât şi de la Primăria Generală şi Consiliul General al Capitalei, o echipă formată din oameni competenţi, integri şi care oferă soluţii. Soluţiile sunt lucrurile de care are cea mai mare nevoie Bucureştiul în momentul de faţă şi, bineînţeles, sectorul 6", a precizat Mironescu, duminică, după ce a votat la Şcoala nr. 169 din Capitală.

La rândul său, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a spus că a venit să-l susţină pe Mironescu pentru că acesta l-a convins că e "serios şi competent, un om dedicat sectorului 6, cu viziune pentru dezvoltarea acestei zone a Capitalei".

"Cred că Răzvan a convins pe parcursul acestei campanii, a expus toate soluţiile sale, cred în el, în soluţiile lui şi am încredere în cetăţenii sectorului 6 că, împreună cu Răzvan Mironescu, nu mult timp de la aceste alegeri, vor schimba faţa sectorului în bine. Este un om care atunci când spune ceva se ţine de cuvânt şi cred că acest lucru este nu numai necesar, dar este singura modalitate de a rezolva problemele Bucureştiului - cu competenţă, cu forţă politică, cu viziune şi cu respectarea cuvântului dat. De aceea sunt alături de Răzvan Mironescu", a arătat Predoiu.

Răzvan Mironescu a venit la vot cu soţia şi băiatul său.

Candidatul PNL la Primăria sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat că a votat să nu mai fie corupţie şi a apreciat că prezenţa la alegerile locale va fi "mai mare decât în mod normal".

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. "Am votat pentru ca în sectorul 2 să nu mai fie corupţie, să fie transparenţă, pentru o reanalizare a tuturor dosarelor de retrocedare, pentru cheltuirea banilor în scopuri utile, pentru oprirea cheltuielilor inutile, pentru democraţie şi pentru România", a afirmat duminică Dan Cristian Popescu, după ce şi-a exercitat dreptul la vot.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Popescu a spus că, până în prezent, nu a văzut incidente la secţiile de votare.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. "Sper într-o prezenţă mare la vot. Cred că va fi mai mare decât în mod normal", a adăugat Dan Cristian Popescu.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI.  Verificări pe teren

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a venit duminică, în jurul orei 12,30, la Liceul ''Jean Monnet'' din Capitală, pentru a se convinge, susţine ea, că votul se derulează corect.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Clotilde Armand, care a votat la un alt liceu din Bucureşti, spune că a dorit să se convingă de faptul "că este totul în ordine".

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Avem voluntari şi vreau să văd dacă condiţiile sunt corecte şi că totul va fi bine. Eu tot ceea ce fac este în regulă. Am voie să fac ceea ce fac, adică turul secţiilor", a susţinut Clotilde Armand.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI La remarca jurnaliştilor că nu are voie cu semnul electoral al USB pe geantă, aceasta a afirmat că "a uitat" să-l scoată. "Într-adevăr nu l-am scos, o să-l ţin aşa (n.r. - spre interior), aşa se vede?", le-a răspuns aceasta jurnaliştilor.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Ea a adăugat că, pe unde a fost, "este totul în regulă, lucrurile se desfăşoară în mod perfect civilizat".

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Şi da. Sunt mulţumită până acum şi optimistă", a arătat reprezentanta USB, care se simte onorată că a putut candida la alegerile locale şi mai ales că a putut vota pentru prima dată în România.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Mesajul Primei doamne

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI  Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, i-a îndemnat pe români să voteze duminică, afirmând că prezenţa la vot este "o datorie de onoare şi o necesitate".

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Este foarte importantă prezenţa la vot, fiecare ar trebui să vină să îşi exprime dorinţa, pentru că este o datorie de onoare şi o necesitate", a declarat Carmen Iohannis, la ieşirea de la urne.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Soţia preşedintelui Iohannis a declarat că a votat pentru continuitate.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Am votat pentru ca să se continue proiectele începute în Sibiu şi pentru ca oraşul nostru să devină şi mai frumos şi să ne bucurăm de el în continuare, să fie unul din oraşele cele mai dorite din lume, să fie vizitat şi iubit precum îl iubim şi noi", a mai spus Carmen Iohannis.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Ea a votat duminică, în jurul orelor 12.00, după ce a venit de la biserică, fiind însoţită doar de un angajat al SPP. Carmen Iohannis a votat în secţia 68. La secţia 70 a votat finul acesteia, Paul Porr, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România şi primul pe lista pentru Consiliul Judeţean Sibiu.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Carmen Iohannis a fost la slujba de la biserică, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, susţin surse pentru AGERPRES. Preşedintele României este aşteptat să voteze la Bucureşti, aşa cum a anunţat anterior.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Câte sesizări au fost depuse

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI De la începerea procesului de votare au fost înregistrate 120 de sesizări cu privire la săvârşirea unor posibile contravenţii sau infracţiuni, iar în urma verificărilor 20% dintre acestea nu au fost confirmate.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Au fost constatate 20 de fapte contravenţionale, fiind aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei şi nouă avertismente scrise. De asemenea, se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea a 10 posibile infracţiuni", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Ea a menţionat că, de la începerea votării şi până la ora 12,30, nu au fost semnalate situaţii deosebite în ceea ce priveşte asigurarea ordinii publice.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Cele mai multe sesizări se referă la continuarea campaniei electorale, fotografierea sau filmarea buletinului de vot şi prezenţa altei persoane în cabina de vot în afara celei care votează", a precizat Dajbog.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Cum a votat Fenechiu

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Preşedintele Partidului Naţional Democrat, Daniel Fenechiu, a votat duminică la Şcoala nr. 12 Herăstrău.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI El a afirmat că a votat pentru schimbare, pentru o clasă politică nouă, pentru cinste, pentru competenţă, pentru viziune şi în spiritul tinerilor de după drama de la Colectiv.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Aştept de la noul primar modernizarea Bucureştiului, decongestionarea traficului, rezolvarea problemelor curente ale Bucureştiului şi aici mă refer la căldură, la apă caldă, la parcuri, mă refer la serviciile publice. Îmi doresc ca acestea să fie mai bune, să fie mai transparente, îmi doresc ca acestea să fie în spiritul cetăţeanului. Sper din toată inima ca lumea să iasă la vot, bucureştenii să iasă la vot, să voteze în funcţie de modul cum percep candidaţii, acei candidaţi care cred că ar putea să le îndeplinească speranţele de administrare a Bucureştiului", a precizat Fenechiu.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Cum a votat șeful SGG

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Sorin Chelmu, secretarul general al Guvernului, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că a votat cu gândul ca fiecare bucureştean să aibă mai mult decât ceea ce îi oferă deocamdată societatea.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Am votat cu gândul ca fiecare bucureştean să meargă pe stradă cu capul sus, să fie în siguranţă şi să aibă mai mult decât ceea ce îi oferă deocamdată societatea. Fiecare dintre noi cred că trebuie să ne asumăm votul, pentru că este responsabilitatea noastră şi, din toate punctele de vedere, atâta timp cât nu votăm, probabil că nu ne asumăm. Şi atunci, sigur, că e mai uşor să stai în tribună şi să fluieri decât să intri în teren şi să joci", a spus Chelmu.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Sorin Chelmu a votat duminică la Şcoala nr. 177 "Nicolae Grigorescu" din sectorul 1 al Capitalei.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Ce a spus Ion Iliescu

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Fostul preşedinte Ion Iliescu este de părere că ideea de antifraudă, indiferent cum e promovată, e necesară, şi spune că a venit la vot pentru că este o datorie elementară.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "E o datorie elementară. Depinde ce înţelege fiecare prin nou (n.r. - sistem de vot). Trebuie să avem pe de o parte o continuitate, consecvenţă, în consolidarea democraţiei româneşti şi alegerile locale sunt o expresie a acestora şi, pe de altă parte, să asigurăm o deschidere spre mai bine, spre nou", a declarat duminică preşedintele de onoare al PSD, care a votat la Liceul ''Jean Monnet'' din Capitală.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Întrebat dacă sistemul antifraudă este unul benefic, Ion Iliescu a spus: "Ideea de antifraudă, indiferent cum e promovată, e necesară. Dacă este eficientă sau nu sau maniera în care se abordează - asta e chestiunea de fond".

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Cum a votat Laura Chiriac

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Laura Chiriac, candidatul ALDE la funcţia de primar al sectorului 1, a votat duminică la Şcoala nr. 12 Herăstrău, precizând că votul său este pentru comunitatea din care face parte.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Locuiesc în acest cartier, vecinii mei sunt în acest cartier, am votat pentru comunitatea mea şi pentru ei şi sper ca votul de astăzi să schimbe ceva", a afirmat Laura Chiriac.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Cum a votat Negoiță

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Robert Negoiţă, candidatul Alianţei PSD+UNPR la funcţia de primar al sectorului 3, spune că a venit să voteze pentru că iubeşte acest sector.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI El şi-a exprimat convingerea că locuitorii sectorului 3 al Capitalei vor fi "campioni" la prezenţa la urne.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Am venit la vot cu speranţa şi chiar convingerea că noi, sectorul 3, nu suntem campioni doar la reabilitare termică, doar la şcoli, spaţii verzi şi locuri de joacă, ci am convingerea că vom fi campioni şi la prezenţa la vot. Da, am venit la vot pentru că iubesc sectorul 3 şi toţi cei care iubesc sectorul 3 vor ieşi astăzi la vot. Aşa ne arătăm noi ataşamentul faţă de sector", a declarat Negoiţă, după exercitarea dreptului de vot.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Robert Negoiţă a venit să voteze împreună cu fiul său, care şi-a exprimat dreptul constituţional pentru prima dată, după ce în luna martie a împlinit 18 ani.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Conform Biroului Electoral Central, până la ora 10,00, în sectorul 3 au votat 4,17% dintre alegători.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Cum a votat Andronescu

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI  Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat că a votat cu speranţa că promisiunile pe care candidaţii le-au făcut alegătorilor se vor realiza în următorii patru ani.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Am votat cu speranţa că ceea ce s-a promis se va face în următorii patru ani, pentru încrederea în oameni, pentru încrederea cetăţenilor în cei care candidează şi cu speranţa că ceea ce se va face înseamnă mult mai bine pentru toţi cetăţenii care aşteaptă de la candidaţii noştri lucrurile pe care le-au promis", a spus Ecaterina Andronescu duminică la ieşirea din secţia de vot.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Vicepreşedintele PSD a votat duminică la Clubul Sportiv Şcolar nr. 5 din Capitală.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Cu cine a venit Daniel Barbu

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Daniel Barbu, candidatul ALDE la funcţia de primar general al Capitalei, a votat duminică la Şcoala Uruguay.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Am votat pentru un oraş liber, dar mai important decât lucrul pentru care eu am votat este ca fiecare cetăţean să îşi spună azi cuvântul, să nu lase ca minorităţi foarte active, foarte ideologizate, să aibă ultimul cuvânt. Cred că ultimul cuvânt trebuie să aparţină tuturor cetăţenilor Bucureştiului. De aceea îi îndemn ca în număr cât mai mare să vină, să aleagă potrivit propriei conştiinţe, să îndrăznească să fie oameni liberi, să îşi asume responsabilitatea pentru toate aceste oraşe", a declarat Daniel Barbu, la ieşirea din secţia de vot.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI Daniel Barbu a fost însoţit la secţia de votare de copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI. Ce a făcut Băluță

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEIDaniel Băluţă, candidatul Alianţei PSD+UNPR pentru funcţia de primar al sectorului 4, spune că a votat pentru mai bine, pentru o lume cu mai multe oportunităţi pentru tineri şi cu seniori mai bine protejaţi.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI "Am venit să votăm pentru mai bine, pentru sectorul 4 şi, pentru că cei mai importanţi susţinători ai mei sunt soţia şi fetiţa mea, am venit împreună. Îmi doresc o lume în care copilul meu să rămână, să nu plece. Îmi doresc o lume cu mai multe oportunităţi pentru tineri şi cu seniori mai bine protejaţi, o lume cu venituri mai bune pentru cetăţenii sectorului 4 şi cu o casă care să fie acasă", a precizat Băluţă, după ce a votat duminică la Colegiul Naţional "Octav Onicescu" - secţia 732.

ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA CAPITALEI El a adăugat că această zi reprezintă un moment important. "Cel mai important moment al zilei de astăzi - din punct de vedere electoral - măsurăm care este gradul de încredere pe care îl am în faţa cetăţenilor sectorului 4", a spus Băluţă.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close