Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Băsescu îl propune pe acoperitul Turcescu la Primăria Capitalei: Am pledat pentru oameni curați în politică

Băsescu îl propune pe acoperitul Turcescu la Primăria Capitalei: Am pledat pentru oameni curați în politică

Băsescu îl propune pe acoperitul Turcescu la Primăria Capitalei: Am pledat pentru oameni curați în politică
Sursa foto: Foto: Facebook / Traian Basescu
22 Apr 2016   •   18:19

ALEGERI LOCALE 2016. Robert Turcescu este candidatul PMP, partidul lui Traian Băsescu, în cursa pentru Primăria Capitalei.

Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă de la sediul PMP, la care a participat și fostul președinte, Traian Băsescu, dar și candidații PMP pentru primăriile de sector.

Numele lui Robert Turcescu a fost vehiculat încă de la începutul lunii aprilie pentru această candidatură.

"Un familist, cu doi copii, indeplineste toate criteriile", a spus Basescu, adaugand si ca a apreciat curajul lui Turcescu de a recunoaste ca a fost "ofiter al generalului Oprea", conform ziare.com.

Fostul presedinte a mentionat ca ar fi vrut sa fie el cel care candideaza din partea PMP, dar a punctat ca situatia actuala in care este cercetat pentru spalare de bani nu ii permite.

"Am pledat pentru oameni curati in politica, fara suspiciuni legate de actiuni penale si acest lucru m-a obligat sa renunt la candidatura pentru Primaria Capitalei. Mi-as fi dorit sa continui proiectele pe care le-am inceput cand am fost primar, sa fiu un ajutor pentru PMP", a spus Traian Basescu.

Obligat de circumstante sa renunte la candidatura sa, seful PMP a punctat ca il va sustine pe Robert Turcescu in cursa.

"Un om cu 23 de ani de presa, un om care tot timpul s-a manifestat ca fiind un om de dreapta. Este membru al partidului nostru de la inceputul anului. Un familist, cu doi copii. Indeplineste toate criteriile pentru a fi candidatul PMP la functia de primar general al Capitalei.

Robert Turcescu a recunoscut, în anul 2014, că a fost ofiţer sub acoperire. Lucru de altfel demonstrat cu documente de Antena 3 încă din vara anului 2012.

Turcescu a negat atunci că ar fi ştiut de avansarea sa în grad de colonel şi a chiar a cerut ministerului să-i fie retras gradul. Mai mult, a spus că nu a făcut armată.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close