Antena 3 CNN Actualitate Religie După ce a fost aspru criticată, Biserica Ortodoxă Română lansează un apel către credincioşi

După ce a fost aspru criticată, Biserica Ortodoxă Română lansează un apel către credincioşi

După ce a fost aspru criticată, Biserica Ortodoxă Română lansează un apel către credincioşi
05 Noi 2015   •   14:39

Biserica Ortodoxă Română face un apel către credincioși să vină într-un număr cât mai mare ca să se roage pentru pace și unitate, anunță basilica.ro.

Iată comunicatul integral al Patriarhiei:

În aceste zile de durere, dar şi de frământare socială, Patriarhia Română cheamă pe fiii Bisericii la rugăciune pentru pace şi unitate, deoarece rugăciunea este izvor de lumină şi înțelepciune, de înnoire spirituală şi morală în viaţa Bisericii, dar şi în viaţa societății noastre, anunță basilica.ro.

La Catedrala Patriarhală, rugăciunea pentru pace şi unitate se va desfășura în fiecare zi începând cu orele 18:30
.”

Patriarhul Daniel a stârnit furia românilor după ce a manifestat o atitudine sfidătoare privind victimele tragediei din Club Colectiv. 

Oamenii care au venit la locul tragediei din Club Colectiv acuză Biserica Ortodoxă Română că a ignorat victimele.  Aceştia spun că preoţii nici măcar nu au venit în primele zile după tragedie să aducă un omagiu tinerilor care au murit sau se zbat pentru viaţă, iar bisericile din apropiere nu au oficiat nicio slujbă specială în memoria lor. 
 
În timp ce capii Bisericii Ortodoxe au considerat că rugăciunea din biserici este suficientă, reprezentanţii Episcopiei Romano Catolice au mers la Clubul Colectiv, au aprins lumânări şi s-au rugat pentru victime.
 

×
Subiecte în articol: Biserica Ortodoxa Romana
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close