Antena 3 CNN Be EU Iratxe García Pérez: "Avem nevoie de mai multe femei în viitorul Parlament European"

Iratxe García Pérez: "Avem nevoie de mai multe femei în viitorul Parlament European"

Viitorul Parlament European ar tebui să facă mai mult pentru creşterea reprezentării femeilor în funcţii de conducere. În prezent, femeile reprezintă 52% din populaţia europeană. Însă acest procent nu se reflectă în reprezentarea în instituţii, în guvernele naţionale, în parlamentele naţionale sau în Parlamentul European. În acest ultim caz, media este de aproximativ 30%. Subiectul a fost dezbătut în emisiunea BeEU, cu Sabina Iosub.

Iratxe García Pérez: "Avem nevoie de mai multe femei în viitorul Parlament European"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Sabina Iosub    |    30 Mar 2024   •   10:16

Europarlamentarul Iratxe García Pérez a vorbit în cadrul emisiunii Be EU, cu Sabina Iosub, despre necesitatea ca în viitorul Parlament European să fie mai multe femei cu funcţii de conducere. 

"Avem nevoie de măsuri care să încurajeze femeile să fie incluse în procesul decizional prin intermediul listelor electorale, dar vrem, de asemenea, să luăm decizii care ne afectează viaţa şi, prin urmare, nu este vorba doar de a intra pe listele electorale, ci şi de asumarea de responsabilităţi, aşa cum eu, în urmă cu aproape cinci ani, mi-am asumat responsabilitatea de a fi preşedinta grupulului socialiştilor europeni.", a spus Pérez.

"Avem nevoie de mai multe femei care să prezideze comisii, să prezideze grupuri, să fie alături de colegii noştri, alături de bărbaţi, pe picior de egalitate cu ei, dar mai sunt încă multe de făcut în această privinţă", a mai argumentat europarlamentarul.

Vom vedea la fel de multe femei ca şi bărbaţi în viitorul Parlament European.

"La asta lucrăm şi sper că diferitele partide naţionale vor face posibil acest lucru. Există ţări cum este şi ţara mea, Spania, unde există o lege a egalităţii care impune ca listele electorale să fie 50/50, jumătate bărbaţi şi jumătate femei. Dar această lege nu există în toate ţările şi, prin urmare, ceea ce ne dorim este ca şi alte ţări din Uniunea Europeană să aibă această sensibilitate şi să înţeleagă că politicile trebuie făcute nu doar pentru femei, ci şi cu femeile şi că trebuie să fim şi noi acolo.", a concluzionat Iratxe García Pérez. 
 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close