x close

Fii alături de noi!

Anunțul CNADNR. Ce se întâmplă cu autostrăzile în 2016

de 26 Ian 2016   •   15:01
Anul 2016 se anunţă dezastruos pentru autostrăzi. În 2015, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a mai adăugat doar 13 noi kilometri la recordul ruşinos de doar 698 de km. Iar anul acesta, scenariile optimiste vorbesc de cel mult 9 km noi de autostradă. 
 
După ce România a ajuns la recordul de a demola o porţiune de autostradă, anul 2016  începe şi mai rău.  
 
Pe multe dintre autostrăzile despre care CNADNR spune că sunt în diferite etape ale execuţie sunt probleme grave. 
 
Există şi un scenariu pesimist: dacă porţiunea de autostradă demolată de la Orăștie nu va fi remediată în acest an, atunci suprafaţa demolată poate ajunge şi la 4 kilometri, spun specialiştii.
 
Pentru Autostrada A3, tronsonul de 9 km dintre Gilău şi Nădăşelu, lucrurile sunt clare. Bucata de autostradă a rămas moştenire de la contractul cu Bechtel, având foarte multe probleme. 
 
Acum lucrările sunt executate de UMB Spedition, firma condusă de Dorinel Umbrărescu. Doar că nu există un aviz de mediu, care să permită raderea unei păduri care se află chiar în mijlocul autostrăzii. O situţie gravă este şi pe întreaga autostradă Lugoj-Deva, lotul 2, unde deja au apărut fisuri adânci de un metru pe o porţiune de 7 km.  
 
Prognosticurile nu sunt bune nici pentru autostrada Sebeş-Turda. Lucrările sunt prea puţin înaintate, iar niciun lot nu are autorizaţie de construcţie până în acest moment. 
 
Mai mult decât atât, mai multe surse spun că pe lotul 4 lucrările au fost stopate din cauza unor neînţelegeri dintre constructor şi CNADNR. 
 
Autostrada principală din masterplan, Sibiu-Piteşti, este încă în stadiul reviziurii studiului de fezabilitate, iar autostrada Comarnic-Braşov rămâne o himeră. Cu toate acestea, Comania Naţională de Drumuri îşi propune să cheltuiească aproape două miliarde de lei pentru drumuri. 
 
poza

Actualitate

Mircea Badea: Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate

„Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate”, a spus Mircea Badea referitor la scandalul de plagiat al Codruței Kovesi. „Eu personal, cetățean al acestei țări, r...

28 Sep 2016  •  00:44

poza

Show

Salman Khan a făcut o cerere în căsătorie pe scenă. Dar nu pentru Iulia Vântur

Salman Khan și Iulia Vântur ar urma să se căsătorească pe 18 noiembrie, dar cu circa o lună înainte de acest eveniment, actorul a făcut o nouă cerere în căsătorie. De data aceasta este vorba...

27 Sep 2016  •  22:13

sati