x close

Fii alături de noi!

Impactul real al scandalului Volkswagen. 44.000 de ani au fost pierduţi

de A.M.P   •   09 Feb 2016   •   22:05
Impactul real al scandalului Volkswagen. 44.000 de ani au fost pierduţi 482
Foto: Agerpres/EPA
Un studiu publicat de Radboud University, vizavi de poluarea pe care maşinile Volkswagen implicate în scandalul noxelor au produs-o, a scos la iveală rezultate îngrijorătoare: 9 milioane de maşini cu soft care păcăleşte testele au fost vândute în Europa şi SUA, în intervalul 2009-2015, iar cantitatea legală de oxizi de azot care era permisă a fost depăşită cu 526 de kilotone.

Conform calculelor s-a constatat că aproape 45.000 ani de viaţă s-au pierdut din cauza problemelor de sănătate sau moarte timpurie, din care peste 44.000 în Europa şi aproape 700 în Statele Unite. Problemele de sănătate au fost provocate de inhalarea prafului fin de oxid de azot provenit de la maşinile diesel VW cu softurile înşelătoare.

Mai grav este că încă 72.000 de ani de viaţă sănătoasă vor fi pierduţi în Europa din cauza emisiilor menţionate mai sus.
Continuarea pe promotor.ro

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

sati