Antena 3 CNN Economic Auto Mazda MX-5 - o ediţie specială aniversară a roadsterului va fi lansată la Geneva

Mazda MX-5 - o ediţie specială aniversară a roadsterului va fi lansată la Geneva

Mazda MX-5 - o ediţie specială aniversară a roadsterului va fi lansată la Geneva
01 Feb 2010   •   18:33

Mazda aniversează două decenii de succes în domeniul roadstererelor prin lansarea în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva a modelului aniversar Mazda MX-5 ? 20 de ani. Acest model va avea o producţie limitată de 2.000 de unităţi, va fi disponibil doar în Europa. Maşina va fi echipată cu o ediţie specială de plăcuţe aniversare pentru praguri, din oţel inoxidabil, cu numere paneuropene (de la 1 la 2.000)

Bazat pe versiunea anterioară, echipat cu motorul de 1.8 litri cu soft top, acest model are un pachet exterior special integrând o grilă, mânere şi faruri fascia cromate, alături de lumini de ceaţă cu aspect sidefat, jante de 17 inchi din aluminiu şi logo-ul aniversar de 20 de ani.

Poate fi comandat în trei culori ? True Red, Crystal White Pearl şi special pentru această ediţie o nouă culoare ? Aurora Blue ? cu elemente decorative de interior asortate. Pentru a spori sportivitatea automobilului, a fost introdusă şi o bară de rigidizare pentru suspensia faţă.



Alături de ediţia specială Mazda MX-5, la Geneva va fi prezentată în premieră şi noua Mazda5. Acest autoturism de familie va oferi europenilor un design ce o va diferenţia de celelalte autoturisme din segmentul C-MAV, un motor nou pe benzină de 2.0 litri echipat cu sistemul i-STOP care reuşeşte să obţină reducerea cu aproximativ 15% a emisiilor de CO2, comparativ cu motorul de 2.0 litri pe care îl înlocuieşte. Nu în ultiul rând, flexibilitate crescută în interior datorită spaţiului suficient pentru şapte pesoane, sistemului Krakuri şi a uşilor spate glisante.




De asemenea, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Mazda va sublinia eforturile continue privind mediul înconjurător prin intermediul premierei europene a conceptului de generaţie viitoare SKY ? incluzând motorul SKY-G pe benzină şi SKY-D diesel şi transmisia automată Mazda Sky-Drive ? programate pentru lansare globală în 2011. Aceste noi produse vor aduce o contribuţie majoră la reducerea consumului de combustibil până la 30% în 2015, si anume:

- Motorul SKY-G pe benzină va folosi cu 15% mai puţin combustibil faţă de motorul anterior de 2.0l şi va fi la fel de eficient ca şi cel de 2.2l diesel.

- Motorul SKY-D diesel va îmbunătăţi consumul cu 20% în comparaţie cu actualul motor Mazda 2.2l diesel.

- Transmia automată va îmbunătăţi economia de combustibil cu 5% şi va fi perfect compatibil pentru motoarele SKY ce oferă senzaţia de schimbare a vitezelor ca o transmisie cu dublu ambreiaj.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mazda
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close