Antena 3 CNN Economic Avocat: Procesul de executare silită la ANAF merge brici

Avocat: Procesul de executare silită la ANAF merge brici

Avocat: Procesul de executare silită la ANAF merge brici
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    09 Oct 2015   •   10:57

Avocatul Gabriel Biriş a vorbit, în ediţia de vineri a emisiunii "Daily Income cu Adrian Măniuţiu", despre creşterea economică a României.

"Această creştere nu poate fi justificată decât prin îmbunătăţirea colectării", a opinat avocatul.

"Anul acesta am avut mai multe acţiuni în forţă ale ANAF-ului, ar trebui să vedem şi câte din sumele astea sunt contestate ca să înţelegem şi dacă s-au făcut provizioane(...). Trebuie să ne mai ponderăm un pic optimismul care însă e bine să existe. Să nu uităm, anul trecut a fost un dezastru, pentru că deşi consumul a consumul a crescut, încasările din TVA au scăzut", a spus Gabriel Biri;.

"Una peste alta, ANAF-ul face ce trebuie, însă nu tot timpul cum trebuie. Sunt mult prea multe situaţii în care contribuabili oneşti cad victime colaterale în războiul ăsta", a adăugat el.

"Să dăm şi o notă bună ANAF-ului. Procesul de executare silită la ANAF merge brici. În momentul în care întârzii plata unui impozit, nu mai trec ani de zile până îţi bate cineva la uşă. Trec câteva zile până primeşti somaţia de plată şi încă 15 zile până îţi blochează conturile. Datoriile neachitate nu mai sunt atât de mari în niciun caz", a mai spus avocatul Gabriel Biriş.


Vezi AICI ediţia integrala a emisiunii "Daily Income cu Adrian Măniuţiu"

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close