Antena 3 CNN Economic Banci Atenţie când faceţi credite. O bancă a cerut clienţilor bani în plus la rate şi comisioane care ar fi trebuit eliminate (VIDEO)

Atenţie când faceţi credite. O bancă a cerut clienţilor bani în plus la rate şi comisioane care ar fi trebuit eliminate (VIDEO)

Atenţie când faceţi credite. O bancă a cerut clienţilor bani în plus la rate şi comisioane care ar fi trebuit eliminate (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
20 Aug 2010   •   22:28

Dacă aveţi credit la bancă, fiţi mai atenţi! Tot mai multe abuzuri sunt reclamate la Protecţia Consumatorilor. Un caz grav vine de la sucursala unei bănci care a cerut bani în plus la ratele clienţilor. De la alţii, a încasat comisioane care ar fi trebuit eliminate.

Andrei Popovici a făcut în urmă cu trei ani un credit cu ipotecă, pe 25 de ani. Recent, a bănuit ceva suspect şi a făcut o plângere la bancă.

Acum, a primit actul adiţional pentru modificarea contractului, pentru că băncile sunt obligate, prin lege să elimine comisionul de risc.

Nu este singurul nemulţumit. Într-un an, doar unui singur client, banca i-a luat cu aproape 10.000 RON mai mult.

Clienţi au primit deja înştiinţările pentru semnarea actelor adiţionale. În unele cazuri, termenul pentru semnat este foarte scurt - cinci zile. Atenţie însă la capcane.

Anul trecut, Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a înregistrat 30.000 de plângeri împotriva băncilor. Anul acesta, au fost cel puţin 2.000.



Observator

×
Subiecte în articol: banca rate comisioane plangere contract ANPC
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close