Antena 3 CNN Economic Banci Ionuţ Popescu a demisionat de la Eximbank pentru că nu-şi poate reduce singur indemnizaţia

Ionuţ Popescu a demisionat de la Eximbank pentru că nu-şi poate reduce singur indemnizaţia

Ionuţ Popescu a demisionat de la Eximbank pentru că nu-şi poate reduce singur indemnizaţia
11 Mai 2010   •   17:02

Preşedintele Fondului Proprietatea, Ionuţ Popescu, a demisionat din Consiliul de Administraţie al Eximbank. Potrivit publicaţiei Gândul, fostul ministru de Finanţe a declarat că nu doreşte să dea exemple în această privinţă şi că a părăsit acest post deoarece nu-şi poate reduce singur indemnizaţia de la Eximbank. Care nu este deloc mică, conform unor surse ale publicaţiei citate, însumând 6.000 de euro lunar.

"Personal, mi se pare incorect ca premierul Emil Boc să fie acuzat că tolerează aceste salarii şi indemnizaţii, în condiţiile în care acestea nu depind direct de decizia primului-ministru. Pentru că eu nu am nicicum posibilitatea de a-mi reduce de unul singur indemnizaţia pe care o încasez de la Eximbank, am ales să demisionez?, se arată în textul demisiei depuse încă din martie de Ionuţ Popescu.

În aceeaşi declaraţie, Popescu mai spune: "Evident, înţeleg că prin această demisie nu vor scădea cheltuielile băncii (cel care îmi va lua locul va avea exact aceeaşi indemnizaţie) dar, din punct de vedere personal, cred că este cea mai bună decizie. Cred, de asemenea, că această demisie este şi o premieră în istoria băncii".

Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close