Antena 3 CNN Economic Biz News Criza face ravagii în Europa. Francezii, loviţi de noi măsuri de austeritate. Bruxelles-ul, paralizat de grevă

Criza face ravagii în Europa. Francezii, loviţi de noi măsuri de austeritate. Bruxelles-ul, paralizat de grevă

Criza face ravagii în Europa. Francezii, loviţi de noi măsuri de austeritate. Bruxelles-ul, paralizat de grevă
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Ian 2012   •   07:44

Criza economică încă mai face ravagii în ţările din Uniunea Europeană. Grecia riscă să îşi piardă suveranitatea asupra bugetului de stat, iar francezii se pregătesc pentru noi măsuri de austeritate. În Bruxelles, nu au circulat trenurile timp de 24 de ore din cauza unei greve a angajaţilor din sectorul public.

Grecia este fermă în ceea ce priveşte cererile de cedare a suveranităţii bugetare la nivel european. Planul a provocat indignare în insulele greceşti.

Dar nici în Franţa situaţia nu este cu mult mai bună. Preşedintele Nicolas Sarkozy a anunţat duminică seara o creştere a cotei TVA cu scopul finanţării protecţiei sociale şi atenuării costului muncii. De asemenea, preşedintele Sarkozy a anunţat înfiinţarea unei taxe pe tranzacţiile financiare. Planul preşedintelui francez face parte din ultima serie de reforme pe care intenţionează să le promoveze înaintea alegerilor prezidenţiale.

Criza economică i-a determinat pe angajaţii din sectorul public din Belgia să organizeze o grevă generală de 24 de ore. Gara din Bruxelles a fost paralizată şi sute de navetişti nu au putut ajunge la locurile de muncă.

Greva a avut loc înainte de întâlnirea liderilor europeni pentru a discuta reguli bugetare pentru guverne şi moduri de a stimula creşterea economică pe continentul lovit de criză.

×
Subiecte în articol: Franta criza economica Nicolas Sarkozy
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close