Antena 3 CNN Economic Cât va costa un şezlong de 1 Mai. Ministrul Economiei: "Să nu ne mirăm atunci. Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje"

Cât va costa un şezlong de 1 Mai. Ministrul Economiei: "Să nu ne mirăm atunci. Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje"

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a spus cât ar putea să coste un şezlong la mare de 1 Mai, având în vedere că încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plajele de pe litoralul românesc.

Cât va costa un şezlong de 1 Mai. Ministrul Economiei: "Să nu ne mirăm atunci. Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje"
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2024   •   11:27

Mai sunt doar două săptămâni până la 1 Mai, o perioadă aglomerată pentru turismul de la noi. 

O concesiune pe termen scurt înseamnă costuri mai mari, iar acest lucru ar putea duce la creșterea tarifelor pentru şezlonguri.

Ministrul Ştefan Oprea a spus că turismul din România ar trebui să le ofere turiştilor români posibilitatea de relaxare.

El a adăugat că a discutat cu autorităţile locale din zona Mangalia despre o colaborare mai bună între autorităţile locale şi minister, dar şi cu celelalte autorităţi, cu Plajele Române. 

"Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje. 1 Mai vine deja, bate la uşă.

Trebuie să avem posiblitatea să le amenajeze", a spus Ştefan Oprea, adăugând că antreprenorii au nevoie de o perioadă mai lungă de concesiune pentru plaje. 

O concesiune pe perioadă scurtă, de un an, duce și la costuri mai mari. 

"Nu trebuie să ne mirăm că ajunge şezlongul să coste 100 de lei. Asta face ca românii să nu vină în România pe litoral şi să meargă unde plaja este mai ieftină", a spus ministrul la un post TV, potrivit digi24.ro.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close