Antena 3 CNN Economic Companii Directorul OMV Petrom, despre Neptun Deep: "Deschidem un capitol esențial pentru sectorul energetic"

Directorul OMV Petrom, despre Neptun Deep: "Deschidem un capitol esențial pentru sectorul energetic"

Deschidem un nou capitol, esențial pentru sectorul energetic al României, anunțând decizia finală de investiții pentru proiectul Neptun Deep, a spus, joi, Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Directorul OMV Petrom, despre Neptun Deep: "Deschidem un capitol esențial pentru sectorul energetic"
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
de Mia Lungu    |    22 Iun 2023   •   11:23

"Deschidem un nou capitol, esențial pentru sectorul energetic al României, anunțând decizia finală de investiții pentru proiectul Neptun Deep.", afirmă Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

"Împreună cu partenerul nostru, Romgaz, începem faza de dezvoltare a celui mai mare proiect în ape de mare adâncime din România. Acest proiect va contribui la creșterea economică a României și va întări securitatea energetică a acestei țări", a mai spus aceasta.

Citește și: Virgil Popescu, anunț de ultimă oră despre Neptun Deep: "Decizia este una istorică"

Ea precizează că producția estimată este de aproximativ de 30 de ori mai mare decât cererea anuală, care acoperă 4,3 milioane de gospodării. 

"Veniturile estimate ale statului român ar fi de 20 de miliarde de euro. Neptun Deep este un pas foarte important pentru strategia noastră 2030, care își propune să sprijine tranziția energetică a României și a regiunii.

Strategia noastră se bazează pe contarea pe gazul național și regional, ca un pilon al stabilității și putem spune că Neptun Deep va juca un rol fundamental în a sprijini securitatea energetică a României și securitatea aprovizionării.

Prin capacitatea de a-și produce propriile gaze naturale, România va putea să își reducă importurile și să devină un jucător foarte important pe această piață. 2027 este anul în care așteptăm primele cantități de gaze și în timp România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană.

Proiectul va dura aproximativ două decenii iar veniturile aduse la bugetul de stat vor sprijini dezvoltarea societății", adaugă Verchere.

"Este o provocare la care noi și partenerii noștri, Romgaz, suntem gata să răspundem"

Ea precizează că Neptun Deep este un proiect strategic și pentru OMV Petrom, dar și pentru România. 

"Este o provocare la care noi și partenerii noștri, Romgaz, suntem gata să răspundem. Avem experiență în calitate de operatori în ape de mare adâncime și mică adâncime și ne unim forțele cu furnizorii de cea mai bună calitate din întreaga lume.

Împreună cu Romgaz vom investi până la 4 miliarde de euro pentru ca Neptun Deep să fie un succes. Neptun Deep va conta pe cea mai bună infrastructură, tehnologiile cele mai moderne care pritejează mediul și aduc siguranță în operațiuni", încheie Verchere.

Eveniment găzduit de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, prilejuit de anunțul companiilor OMV Petrom și Romgaz de a dezvolta Neptun Deep

Eveniment găzduit de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, prilejuit de anunțul companiilor OMV Petrom și Romgaz de a dezvolta Neptun Deep

Posted by Guvernul României on Wednesday, 21 June 2023

×
Subiecte în articol: OMV Petrom Neptun Deep sectorul energetic
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close