Antena 3 CNN Economic Companii GM a făcut prima vânzare: Saab ajunge la un alt grup suedez

GM a făcut prima vânzare: Saab ajunge la un alt grup suedez

GM a făcut prima vânzare: Saab ajunge la un alt grup suedez
Sursa foto: saab
19 Aug 2009   •   17:30

General Motors a semnat un acord marţi pentru a vinde compania Saab unui mic producător suedez de maşini de lux, prima vânzare într-o serie pe care producătorul american o pregăteşte pentru a-şi reduce activitate. Acordul vine după săptămâni de incertitudine legate de gradul de susţinere al companiilor din spatele firmei Koenigsegg, precum şi a guvernului suedez, după ce un contract preliminar a fost semnat în iunie.

Puţin cunoscută în afara cercului maşinilor sport de lux, Koenigsegg este o mică companie suedeză cu 45 de angajaţi. Aceasta produce autovehicule sport de înaltă perfomanţă ce se vând cu circa un milion de dolari.

Cu toate acestea, rămân încă întrebări legate de latura financiară a contractului, comunicatul GM neclarificând această chestiune.
GM mai doreşte să vândă brandurile Saturn şi Hummer, precum şi operaţiunile din Europa, grupate în jurul Opel.
Directorul Saab, Jan Ake Jonsson, a calificat acordul ca fiind o "piatră de hotar" pentru companie, dar a adăugat că mai rămân unele chestiuni de rezolvat.
Guvernul suedez încă negociază cu Koenigsegg despre o posibilă garanţie pentru un împrumut către Saab de la Banca Europeană de Investiţii, o precondiţie a contractului.
Ministerul suedez al Industriei arăta că mai sunt paşi de făcut înainte de încheierea unei tranzacţii.

Cotidianul suedez Dagens Industri scrie că preşedintele Koenigsegg, Augie Fabela, a precizat că mai este nevoie de 413.6 milioane dolari pe lângă împrumutul BEI.
Purtătorul de cuvânt al Koenigsegg, Halldora von Koenigsegg, a declarat pentru Reuters că firma se aşteaptă la un acord final în maximum o lună.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors Saab industria auto
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close