Antena 3 CNN Economic Companii Ministrul Transporturilor: Negociem pentru a înlocui toată flota Tarom cu aparate noi. Privatizarea este ultima opţiune

Ministrul Transporturilor: Negociem pentru a înlocui toată flota Tarom cu aparate noi. Privatizarea este ultima opţiune

Ministrul Transporturilor: Negociem pentru a înlocui toată flota Tarom cu aparate noi. Privatizarea este ultima opţiune
Sursa foto: foto: pixabay.com
02 Noi 2016   •   17:09

Ministerul Transporturilor a avut deja discuţii cu mari producători de avioane precum Boeing şi ATR şi urmează să negocieze cu Airbus, Embraer şi Bombardier pentru a înlocui în viitor întreaga flotă a transportatorului aerian de stat Tarom, pe lângă opţiunea închirierii a două avioane ATR care să ofere o mai mare flexibilitate flotei deja existente.

Orivatizarea Tarom este doar ultima dintr-o serie de alte opţiuni pentru o companie aflată în al nouălea an consecutiv de pierderi, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, pentru News.ro.

Reprezentanţii Tarom au anunţat în repetate rânduri în ultimii ani că este necesară înlocuirea flotei companiei, pentru eficientizarea activităţii.

Avioanele din flota Tarom au o medie de vârstă de peste 15 ani, situaţie care măreşte semnificativ costurile de întreţinere şi operare. În prezent, după retragerea ultimului Airbus A310, Tarom operează cu 21 de avioane din trei mărci diferite.

×
Subiecte în articol: Airbus Boeing Tarom
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close