Antena 3 CNN Economic Controale la furnizorii care umflă facturile românilor la energie electrică şi gaze. Premierul a spus că sunt furnizori care au mărit prețurile nejustificat

Controale la furnizorii care umflă facturile românilor la energie electrică şi gaze. Premierul a spus că sunt furnizori care au mărit prețurile nejustificat

Furnizorii de energie riscă amenzi uriașe, după ce Autoritatea Națională de Reglementare (ANRE) a descoperit că mai multe companii au umflat artificial prețurile. 

de Cătălina Iordache    |    09 Dec 2023   •   13:41

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei verifică modalitatea de alcătuire a prețurilor pentru toți furnizorii de energie electrică și gaze naturale. 

Practic, trebuie să verifice cum au ajuns la prețurile finale și dacă nu cumva există furnizori care au mărit prețurile de achiziție pentru a încasa mai mulți bani de la bugetul de stat, având în vedere că aceste prețuri sunt plafonate la noi în țară.

Clienții casnici nu sunt afectați, însă ar putea fi păgubit bugetul statului prin schema de compensare și plafonare. 

Recent, și premierul Marcel Ciolacu a reacționat pe acest subiect și a cerut ANRE și Ministerului Energiei să facă verificări, având în vedere că prețurile mai în toată Europa la energie electrică și la gaze naturale au scăzut, mai puțin la noi în țară. 

Șeful Guvernului a spus că ar exista furnizori care au mărit prețurile nejustificat. 

Dacă se va dovedi că furnizorii au greșit, aceștia riscă amenzi de până la 5% din cifra de afaceri. 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close