Antena 3 CNN Economic Data la care Hidroelectrica va finaliza aplicația pentru plata facturilor

Data la care Hidroelectrica va finaliza aplicația pentru plata facturilor

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, are în plan finalizarea aplicaţiei mobile pentru plata facturilor într-un timp scurt, potrivit unui document oficial al companiei.

Data la care Hidroelectrica va finaliza aplicația pentru plata facturilor
Sursa foto: Hidroelectrica /Facebook
de Milena Niță    |    03 Apr 2024   •   18:00

Hidroelectrica a lansat, în octombrie 2023, aplicaţia mobilă pentru clienţi, disponibilă atât pe telefonul mobil, cât şi pe desktop, după mai multe luni de testare.

Aplicaţia Hidroelectrica, iHidro, îi ajută pe clienţii companiei, printre altele, să vadă istoricul facturilor, să consulte soldul sau să transmită indexul lunar.

Odată ce va fi finalizată, românii îşi vor putea plăti mai uşor facturile cu ajutorul aplicaţiei iHidro, prin modulul de procesare.

La ce foloseşte aplicaţia Hidroelectrica, iHidro

"Printre caracteristicile-cheie ale aplicației iHidro se numără:

- Monitorizarea consumului: Pe pagina principală a aplicației, clienții pot verifica soldul curent și pot accesa rapid ultima factură emisă. De asemenea, pot accesa secțiunea de grafic al istoricului de consum și pot raporta indexul autocitit pentru o mai bună gestionare a consumului de energie.

- Gestionarea locurilor de consum: Cu iHidro, clienții pot gestiona toate locurile de consum pentru care au contract. Astfel, aceștia pot monitoriza și controla consumul de energie pentru mai multe adrese într-un mod convenabil și eficient.

- Secțiuni utile: Aplicația iHidro este împărțită în mai multe secțiuni, inclusiv:

1. Facturare: Aici sunt disponibile facturile emise și istoricul plăților efectuate.

2. Utilizare: Această secțiune permite introducerea indexului autocitit și consultarea istoricului de consum.

3. Contul meu: În această secțiune, clienții își pot administra profilurile și detaliile personale.

4. Servicii: În această secțiune este disponibil un link către portalul client.hidroelectrica, urmând ca foarte curând să fie adăugat și un link către Q Desk – aplicația de gestionare a reclamațiilor și sesizărilor", se arată în comunicatul companiei Hidroelectrica transmis la lansarea aplicaţiei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aplicaţia Hidroelectrica se poate descărca de aici:

iOS: https://apps.apple.com/ro/app/ihidro/id6446598024

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details...

Site WEB: https://ihidro.ro/Portal

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în sistemul energetic național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională. 

Compania exploatează un număr de 187 de centrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Hidroelectrica, rezultatele pe 2023: Profitul a crescut cu 42%

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a înregistrat în 2023 venituri de 12,2 miliarde lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent.

De asemenea, profitul net al companiei de stat este de 6,33 miliarde lei, ceea ce înseamnă cu 42% peste nivelul din 2022, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Având în vedere producţia excedentară de 30% faţă de anul precedent, coroborat cu noile condiţii de funcţionare a pieţei angro, veniturile aferente tranzacţiilor pe piaţa angro au înregistrat o creştere de 14% în anul 2023 faţă de anul 2022.

Data la care Hidroelectrica va finaliza aplicaţia pentru plata facturilor

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, are în plan, în viitorul apropiat, finalizarea aplicației de mobil pentru consumatorii casnici.

"Completarea aplicației mobile dedicată utilizatorilor casnici – aceasta va reduce diferența la nivel de adopție tehnologică fața de competitorii principali (Enel, Electrica Furnizare, E.ON, Engie etc), care oferă deja astfel de aplicații", scrie într-un document oficial al Hidroelectrica.

Ca termen de implementare pentru acest obiectiv este jumătatea acestui an, mai exact data de 30 iunie 2024.

Tot în acelaşi document, se mai vorbeşte şi de "identificarea și alocarea de spații dotate corespunzător pentru derularea activității de relații cu clienții" şi "crearea unui portal separat de website-ul Hidroelectrica care va fi dedicat activității de furnizare, cu o imagine proprie".

"Diversificarea și integrarea pe verticală a Hidroelectrica prin dezvoltarea activității de furnizare a reprezentat un pas decisiv în consolidarea acesteia pe piața de energie din România, reprezentând nu numai un vehicul alternativ de vânzare care să genereze venituri suplimentare, ci și o formă de gestionare a riscului de reglementare la care a fost expusă compania de-a lungul timpului", se mai arată în documentul Hidroelectrica.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close