Antena 3 CNN Economic Detaliul prin care românii ar putea scăpa de impozitul suplimentar pe casă prevăzut de noile modificări la Codul Fiscal

Detaliul prin care românii ar putea scăpa de impozitul suplimentar pe casă prevăzut de noile modificări la Codul Fiscal

Una dintre măsurile pe care Guvernul le va implementa în cadrul reformei fiscale este impozitarea veniturilor nedeclarate cu 70%, în cazul persoanelor fizice.

Detaliul prin care românii ar putea scăpa de impozitul suplimentar pe casă prevăzut de noile modificări la Codul Fiscal
Sursa foto: Getty Images / ArLawKa AungTun
de Georgiana Adam    |    21 Sep 2023   •   12:00

Fiscul va demara o serie de verificări privind averile persoanelor fizice. Dacă averea fizică nu corespunde cu cea din acte, atunci se va trimite o înştiinţare privind clarificarea situaţiei fiscale. 

Conform legii, în 30 de zile, persoana care a primit notificarea de la ANAF poate aduce documente prin care să-şi justifice averea. 

În caz contrar, pentru toate sumele sau bunurile pentru care nu există documente justificative se va emite decizie de impozitare cu un procent de 70% din valoare.

Mai este o măsură care îi priveşte pe cei avuţi, şi anume impozitarea suplimentară cu 0,3% a caselor cu o valoare de peste 500.000 de euro. 

Aici există o virgulă, un detaliu care-i poate scăpa de impozit pe românii care deţin sau vor să-şi cumpere astfel de case. 

Şi anume, dacă imobilul este cumpărat printr-un credit, atunci taxa de 0,3% nu se mai aplică.

×
Subiecte în articol: impozit case impozit pe case
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close