Antena 3 CNN Economic Dumitru Costin, la Daily Income: Guvernul Ponta 4 este o eroare politică

Dumitru Costin, la Daily Income: Guvernul Ponta 4 este o eroare politică

Dumitru Costin, la Daily Income: Guvernul Ponta 4 este o eroare politică
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    16 Dec 2014   •   10:56

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, este de părere că noul guvern Ponta 4 este o "eroare politică" şi, drept urmare, nu va rezista mai mult de câteva luni.

Întrebat ce părere are despre noua structură a guvernului, Costin a răspuns:

"În opinia mea, Guvernul Ponta 4 este o eroare politică. Normal ar fi fost ca guvernul Ponta 3 să facă bugetul, să-l ducă în Parlament, să şi-l asume, iar după aceea să demisioneze. Acest guvern este, din nou, un guvern de sacrificiu, de tranziţie care se sprijină pe o majoritate aritmetică constituită în mod artificial. Pe cale de consecinţă, se va prăbuşi din estimările noastre, undeva anul viitor, prin martie-aprilie", a comentat Dumitru Costin, marţi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.

În ceea ce priveşte comosarea unor ministere în noul executiv, cum ar fi cel al Energie cu IMM-urile, şeful BNS apreciază "o comasare total nepotrivită", pentru că "Răzvan Nicolescu din punct de vedere profesional cunoaşte foarte bine capitolul energetic".

Despre faptul că Eugen Teodorovici a rămas în continuare la Ministerul Fondurilor Europene, Costin spune că "se pune prea mult în cârca unui singur individ".

Referitor la bugetul planificat pentru anul viiitor, şeful BNS spune că România îşi asumă de la an la an sume din ce în ce mai mari de cheltuieli neeligibile.

"Aproape un miliard de euro ne propunem să cheltuim din bani europeni pe noul exerciţiu bugetar comunitar, ceea ce pentru România este îngrozitor de puţin", a estimat Costin.

El spune că munca la noi în ţară este, în continuare, foarte prost plătită, iar "în ultimii cinci ani n-au existat creşteri de productivitate (...) deşi, în anumite sectoare, creşterile de salarii au devansat clar creşterea de productivitate".

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close