Antena 3 CNN Economic Corina Crețu, la forumul Intact Media Group: Trebuie accelerată absorbția fondurilor europene. Ce priorități are ministrul Ghinea

Corina Crețu, la forumul Intact Media Group: Trebuie accelerată absorbția fondurilor europene. Ce priorități are ministrul Ghinea

Corina Crețu, la forumul Intact Media Group: Trebuie accelerată absorbția fondurilor europene. Ce priorități are ministrul Ghinea
Sursa foto: Foto: facebook.com/EUCorinaCretu
de M.Z.    |    10 Mai 2016   •   11:29

Absorbția fondurilor europene trebuie accelerată în România, a spus comisarul european pentru Politică Regională Corina Crețu, marți, la cea de-a treia ediție a forumului Fonduri Europene organizat de Intact Media Group.

Totodată, politicianul român a făcut un apel la instituțiile statului, pentru ”a nu mai avea un an pierdut din punct de vedere al accesării fondurilor europene”, a spus Crețu.

”Există multe greutăți și pentru acest exercițiu bugetar, suntem în programul 2014-2020 și avem 0% absorbție pentru acest exercițiu bugetar”, a subliniat Corina Crețu.

În acest sens, comisarul european a spus că a vorbit cu ministrul Fondurilor europene și cu premierul, pentru că ”este important să accelerăm absorbția fondurilor UE”, a continuat oficialul european.

Pentru perioada 2016-2020, România poate accesa fonduri europene în valoare de 23 de miliarde de euro.

Prioritatea ministrului Ghinea: Reducem povara administrativă și absorbim fonduri

Noul ministru al Fondurilor europene, Cristian Ghinea, a spus marți, la forumul organizat de Intact Media Group, că prioritatea lui este simplificarea lucrurilor, pentru a ”reduce povara administrativă” și a absorbi fonduri europene.

În ce privește situația din minister, ”stăm prost pe POSDRU, este coloana cea mai mică, dar o să recuperăm serios”, a apreciat Ghinea.
 

Ediția din acest an a forumului Fonduri europene vine în contextul în care sfârșitul anului 2015 a oferit prilejul unei evaluări cantitative a situaţiei absorbției fondurilor europene din exercițiul financiar al UE 2007–2013. Deşi rata de absorbţie a fondurilor europene a „explodat” în ultima lună din 2015, România tot consemnează o pierdere de circa 5 miliarde de euro din bani europeni (România a absorbit doar 14 miliarde de euro din cele 19 miliarde alocate), aceasta fiind suma pe care nu a reuşit să o atragă în ultimii nouă ani pentru a ajunge la stadiul ţărilor din vest.

Mai multe informaţii despre agenda evenimentului şi modalitatea de înscriere puteţi găsi aici:  http://www.intactmediagroup.ro/conferinte

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close