Antena 3 CNN Economic Hidroelectrica are în plan extinderea în străinătate în următorii ani

Hidroelectrica are în plan extinderea în străinătate în următorii ani

Hidroelectrica, cea mai mare companie de stat producătoare de energie electrică din România, are în plan extinderea în străinătate în perioada următoare. 

Hidroelectrica are în plan extinderea în străinătate în următorii ani
Sursa foto: Facebook/ Hidroelectrica
de Milena Niță    |    27 Feb 2024   •   16:58

În obiectivul urmărit pentru perioada 2023-2027, se vorbeşte şi de "diversificarea portofoliului de producție, prin adăugarea de noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, dezvoltate atât intern, cât și prin eventuale achiziții, inclusiv prin expansiune la nivel regional", se arată într-un document al companiei de stat.

Obiectivul general urmărit de Ministerul Energiei pentru perioada 2023-2027 este ca Hidroelectrica să fie liderul și pilonul central al tranziției energetice din România, mai scrie în document.

"Dezvoltarea afacerilor prin creșterea capacităților de producție, urmărind creșterea producției de energie electrică, atât prin utilizarea potențialului hidroenergetic existent, implementarea unor proiecte de stocare a energiei electrice prin pompaj, diversificarea portofoliului de producție a energiei electrice, inclusiv prin achiziția și/sau dezvoltarea de capacități de producție a energiei din alte surse regenerabile de energie și/sau achiziția de participații la alte companii, cât și prin orientarea către alte secțiuni ale lanțului de valoare energetic la nivel național și, în viitor, la nivel regional, precum și prin diversificarea activității în alte activități din domenii economice conexe obiectului principal de activitate.

Oportunitățile de dezvoltare vor fi abordate în funcție de rentabilitatea fiecărui proiect în parte, care va fi analizată corelat și cu noile prevederi legislative aplicabile în domeniu", se mai arată în document.

Ca direcţie strategică în acest sens, se vorbeşte de promovarea creșterii și diversificării prin dezvoltarea de noi capacități de producție și a unor potențiale sinergii din alte surse regenerabile, explorând în acelaşi timp oportunități de fuziuni și achiziții.

De asemenea, producătorul îşi doreşte "dezvoltarea capacităților interne de M&A pentru analiza, evaluarea și participarea activă la oportunitățile de achiziție de proiecte/capacități noi de generare energie electrică din surse eoliene și solare", pentru diversificarea portofoliului de producție al Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru sistemul energetic național. 

Compania, crucială pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 

×
Subiecte în articol: hidroelectrica
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close