Antena 3 CNN Economic Marcel Boloş dă de gol Guvernul | De când vor creşte taxele şi impozitele

Marcel Boloş dă de gol Guvernul | De când vor creşte taxele şi impozitele

Este scandal pe majorarea taxelor. Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, spune că nu renunță la taxa pe boală, dar că din 2025 ar putea să crească şi alte taxe. 

Marcel Boloş dă de gol Guvernul | De când vor creşte taxele şi impozitele
Sursa foto: Inquam Photos/George Calin
de Milena Niță    |    28 Feb 2024   •   15:34

"Nu avem o taxă. Este o falsă idee care s-a propagat în spațiul public și pentru care eu m-am ales cu o moțiune simplă în urma acestei taxe pe concediile medicale. Este o falsă problemă. 

Este vorba despre o contribuție la asigurările sociale de sănătate pe care fiecare o plătim pe perioada în care suntem în activitate și suntem angajați în câmpul muncii. 

Nu cred că este de tolerat această situație de acum în care stai în concediu medical și primești mai mulți bani decât atunci când a-i lucra. 

Nu am avut niciodată în intenție, ca ministru, să fie impusă contribuția la asigurările sociale de sănătate și să aducem banii la bugetul Casei de Asigurări Sociale de Sănătate și, desigur, din acest punct de vedere, Ministerul Finanțelor este deschis pentru a găsi o soluție", a spus ministrul Boloş.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a mai declarat că "2024 este anul fără impozite și taxe".

Marcel Boloș: "Noile măsuri fiscale se vor lua, probabil, în prima jumătate a lui 2025"

În prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale care probabil vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025, a mai spus ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

"Anul 2024 a fost anul declarat cu zero impozite şi taxe şi acest lucru este legiferat în Legea bugetului de stat. Dar angajamentul pe care îl avem în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este unul străin. 

Ştie toată lumea că avem această sarcină, acest angajament faţă de Comisia Europeană şi va trebui să ni-l onorăm pentru a putea continua implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Cererea de plată numărul 4 este una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor, pentru că ea include atât reforma pensiilor generale, cât şi reforma salarizării unice, dar şi reforma impozitelor şi taxelor. 

Acum, discutând foarte pragmatic şi realist, şi tehnic, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale, care probabil vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025. 

Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul Guvern", a spus Marcel Boloş, potrivit digi24.ro.

×
Subiecte în articol: marcel bolos taxe taxa pe boală
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close