Antena 3 CNN Economic Una dintre cele mai afectate categorii de români după creșterea taxelor! Situația este îngrijorătoare

Una dintre cele mai afectate categorii de români după creșterea taxelor! Situația este îngrijorătoare

Deși guvernanții susțin că măsurile pentru care își vor asuma răspunderea în Guvern au fost luate cu gândul de a proteja populația, există câteva categorii de români care vor fi puternic afectate.

de Raluca Măndoiu    |    21 Sep 2023   •   11:42

Una dintre cele mai mari majorări de TVA, de la 5 la 19 procente, este la sălile de sport, de fitness. Taxa pe valoare adăugată va crește cu 14%, astfel că societățile afectate vor fi nevoite să majoreze prețurile abonamentelor. În fața acestor scumpiri, multi români ar putea fi nevoiți să renunțe să meargă la sală.

Situația este îngrijorătoare în condițiile în care 58% dintre români sunt supraponderali, iar 3 din 4 sunt fie supraponderali, fie chiar suferă de obezitate, potrivit datelor colectate de Alianța Pacienților Cronici.

Probleme mari cu greutatea au și copiii. Numărul celor supraponderali s-a dublat în ultimii 10 ani! Astfel că aproape 40% dintre copii sunt supraponderali. 

Reprezentanții sălilor de sport trag semnale de alarmă și susțin că dacă TVA se va majora de la 5 la 19%, vor fi nevoiți sa scumpească abonamentele.

Cu toate acestea, Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, promite ca măsurile fiscale să nu afecteze viața de zi cu zi a românilor. 

”Aceste măsuri fiscal bugetare nu au impact asupra consumului zilnic și asupra vieții românilor, mă refer aici la viața de zi cu zi. 

Sigur că sunt creșteri de TVA, dar sunt pentru acele produse și activități impozabile, ca să le spun așa, care nu fac parte din traiul zilnic. Am fost foarte atenți ca oamenii să fie protejați și investițiile mediului de afaceri să fie protejate. Pentru că din celebra taxă de 1% din cifra de afaceri, am dedus investițiile. Aceasta este situația pe care o avem acum și încercarea noastră ca să protejăm oamenii și mediul de afaceri”, a explicat Marcel Boloș în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: sala sport TVA masuri fiscale
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close