Antena 3 CNN Actualitate Media Şeful Antena Group, ţinta procurorilor lui Kovesi. Radu Tudor: Abuzurile DNA de la referendum, îndreptate asupra celor care le-au mediatizat

Şeful Antena Group, ţinta procurorilor lui Kovesi. Radu Tudor: Abuzurile DNA de la referendum, îndreptate asupra celor care le-au mediatizat

Şeful Antena Group, ţinta procurorilor lui Kovesi. Radu Tudor: Abuzurile DNA de la referendum, îndreptate asupra celor care le-au mediatizat
30 Mai 2013   •   15:39

În această dimineaţă, în urma unei operaţiuni de forţă declanşată de DNA, directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul instituţiei a cărei şefă este Laura Codruţa Kovesi, sub pretextul unor simple audieri.

După metoda brevetată deja de foştii subordonaţi ai lui Daniel Morar, pe parcursul întrevederii, calitatea sa de martor a fost brutal transformată în cea de învinuit.

Din informaţiile pe care le-am obţinut neoficial, întrucât DNA nu a oferit până la această oră nici o explicaţie, acuzaţia pare să fie bazată pe o plângere făcută de RCS-RDS. În urma acestei plângeri SRI şi DNA ar fi organizat o acţiune de supraveghere a convorbirilor telefonice şi personale purtate de Sorin Alexandrescu, în încercarea de a-i fabrica un dosar de şantaj.

"Nu a fost făcută nici o comunicare oficială a DNA. (...) Elementele pe care le avem până acum conduc la faptul că s-a acţionat după principiile de forţă şi pe nişte acuzaţii extrem de firave", a arătat jurnalistul Adrian Ursu, realizatorul emisiunii "Secvenţial".

Oana Stancu, despre ancheta DNA privind şeful Antena Group: Momentul ales nu este deloc întâmplător


Compania de cablu RCS-RDS a declanşat de doi ani de zile un război deschis cu trustul Intact, eliminând abuziv toate posturile de televiziune ale grupului de presă din grila de distribuţie.

În mandatul cabinetului Boc, compania RCS-RDS a fost acuzată de alţi operatori de pe piaţă că a fost favorizată politic la cel mai înalt nivel, în schimbul unor favoruri PDL.

Deschiderea operaţiunii vine la doar două săptămâni de la semnarea de către preşedintele Traian Băsescu a decretului de numire a doamnei Laura Codruţa Koveşi în fruntea DNA, după ce şapte ani sub aceeaşi semnătură a îndeplinit funcţia de procuror general al României.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close