Antena 3 CNN Economic Oraşul din România unde se deschide o fabrică de anvelope. Se vor crea peste 350 de locuri de muncă 

Oraşul din România unde se deschide o fabrică de anvelope. Se vor crea peste 350 de locuri de muncă 

O companie din Finlanda va deschide o nouă fabrică în România, generând câteva sute de locuri de muncă pentru anul viitor.

Oraşul din România unde se deschide o fabrică de anvelope. Se vor crea peste 350 de locuri de muncă 
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    24 Dec 2023   •   13:06

Nokian Tyres, o companie din Finlanda, se pregătește să deschidă o nouă fabrică de anvelope în Oradea, județul Bihor, generând peste 350 de locuri de muncă pentru anul viitor.

Acestă fabrică va fi un exemplu în industria anvelopelor, fiind proiectată să funcționeze cu emisii zero de CO2. 

Directorul General, Susanna Tusa, subliniază importanța formării unei echipe puternice pentru această nouă fabrică. 

Compania recrutează atât manageri, cât și operatori pentru zona de producție, subliniind că toți cei interesați sunt încurajați să aplice CV-uri.

Investiția majoră de peste 600 de milioane de euro pentru această fabrică, susținută și de un ajutor de stat considerabil, evidențiază modul în care astfel de proiecte pot sprijini dezvoltarea economică a țării.

Fabrica va avea o capacitate impresionantă de producție de șase milioane de anvelope pe an și se estimează că primele anvelope vor ieși de pe linia de producție în a doua jumătate a anului viitor, urmând ca producția comercială să înceapă la începutul lui 2025.

Nokian Tyres, cu sediul în Nokia, Finlanda, produce anvelope pentru mașini, camioane, autobuze și echipamente grele. 

Cunoscută pentru anvelopele sale de iarnă, Nokian este singurul producător de anvelope din lume cu propriul său centru permanent de testare a anvelopelor de iarnă, potrivit click.ro.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close