Antena 3 CNN Economic Parlamentul i-a validat pe membrii Consiliului ASF. Ruşanu şi Dăianu, validaţi la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară

Parlamentul i-a validat pe membrii Consiliului ASF. Ruşanu şi Dăianu, validaţi la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară

Parlamentul i-a validat pe membrii Consiliului ASF. Ruşanu şi Dăianu, validaţi la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Apr 2013   •   12:50
 
Update 12.45 - Parlamentul i-a validat, miercuri, cu 323 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", pe membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, la care Dan Radu Ruşanu va fi preşedinte şi Daniel Dăianu va fi prim-vicepreşedinte, informează Mediafax.
 
Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu vor ocupa funcţiile de vicepreşedinţi ai ASF, iar Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Gheorghe Cornel Coca Constantinescu vor fi membri ai acestui Consiliu.
 
Membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară vor avea un mandat de 5 ani.

Update 11.08
- Viitorul preşedintele al ASF, Dan Radu Ruşanu, ar urma să aibă un salariu de 15.000 de euro, iar prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu ar încasa 12.000 de euro.

Update 10.37
- Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, s-a întâlnit, miercuri dimineaţă, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu cei propuşi pentru conducerea ASF, pentru a stabili plafonarea salariilor acestora, iar cei care nu acceptă ar urma să piardă susţinerea USL, potrivit unor surse citate de Mediafax.
 
Update 10.40 - Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit, miercuri dimineaţă, în şedinţă comună, pentru a-i vota pe membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară care au fost audiaţi şi validaţi de comisiile de buget.
 
Şedinţa este condusă de vicepreşedintele PSD Viorel Hrebenciuc, care a anunţat că sunt prezenţi 305 parlamentari şi 282 sunt absenţi.

Votul parlamentarilor asupra Consiliului ASF este secret, cu buletine de vot
______________________________________

Parlamentarii vor vota astăzi conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF).

Pe lista favoriţilor se regăsesc Dan Radu Ruşanu şi Daniel Dăianu, care au primit deja avize pozitive din partea comisiilor parlamentare pentru funcţiile de preşedinte şi prim-vicepreşedinte. 
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară va reuni sarcinile îndeplinite până acum de trei instituţii: Comisia de supraveghere a asigurărilor, Comisia de supraveghere a pensiilor private şi Comisia naţională a valorilor mobiliare. 
 
Victor Ponta spune că astfel se vor reduce substanţial şi cheltuilile făcute de la buget, având în vedere că doar preşedintele CNVM primea lunar un salariu de 80.000 de lei. 
 
Ruşanu şi Dăianu, validaţi de Comisiile parlamentare ca preşedinte şi prim-vice la ASF 
 
Comisiile de Buget-Finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor i-au validat, marţi, pe Dan Radu Ruşanu pentru funcţia de preşedinte al ASF şi pe Daniel Dăianu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei instituţii. 
 
Ruşanu a susţinut că a renunţat la şefia Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, dar şi la şefia grupului parlamentar al PNL din Cameră pentru a se întoarce la cariera de economist. 
 
Daniel Dianu, candidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al Autoritatăţi pentru Supraveghere Financiară, a susţinut că va milita ca veniturile celor din instituţie să fie reduse la nivelul veniturilor de la Banca Naţională.
 
Totodată, comisiile i-au validat pe Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu pentru funcţiile de vicepreşedinţi.
 
Comisiile i-au validat şi pe Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Gh. Cornel Coca Constantinescu pentru funcţiile de membri ai Consiliului ASF.
 
Doina Domnica Pârcălabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragoş Mihalache, Daniel Ştefan Armeanu nu au fost validaţi de către comisii.
 
Votul a fost secret şi s-a dat pentru fiecare candidat în parte.
 
Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
 
Componenţa structurii de conducere a ASF va fi supusă, miercuri, votului plenului comun al Parlamentului.
 
Comisiile de Buget-Finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru audierea candidaţilor pentru cele cinci funcţii executive şi pentru cele 12 funcţii neexecutive pe care le va avea Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).
 
Unificarea Comisiilor de supraveghere a asigurărilor, a pensiilor private şi a valorilor mobiliare în Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a fost solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI. Acesta este şi motivul pentru care Guvernul a urgentat înfiinţarea autorităţii.





 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close