Antena 3 CNN Economic Daily Income: Șase plaje noi pe litoralul românesc

Daily Income: Șase plaje noi pe litoralul românesc

Daily Income: Șase plaje noi pe litoralul românesc
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Feb 2016   •   12:02
Plajele din Corbu, Gura Portiţei, Vadu, Midia, Sfîntul Gheorghe şi Sulina ar putea fi amenajate şi deschise publicului larg, în curând. Este propunerea făcută chiar de guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
 
”Unul din puncte prevedea o analiză mai detaliată asupra zonelor costiere, în special asupra plajelor sășbatice. Pe teritoriul rezervației sunt 6 astfel de zone, unde de ani de zile se practică un
turism neorganizat, pe care tot încercăm să îl ținem sub control, dar atât timp cât nu avem o legislație, în momentul de față, coerentă, care să ne spună ce ai dreptul să faci într-o asemenea zonă”, a spud Lucian Simion, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
 
De ani buni se fac eforturi susţinute pentru protejarea acestor plaje sălbatice, considerate a fi cele mai frumoase din Europa şi chiar din lume.
 
În 2015, Plaja Corbu a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase plaje din lume, tocmai pentru că este o zonă mai puţin amenajată pentru turişti. Tocmai de aceea, condiţiile "modernizării" vor fi dure.
 
Locuitorii zonelor vizate au primit vestea cu speranţă.
 
Pentru a fi aprobat, proiectul are nevoie de avizul a cel puţin șase ministere. De menţionat este şi faptul că plajele nu vor ieşi din teritoriul Rezervaţiei Bisferei Deltei Dunării, ci, cel mult, vor fi administrate în parteneriat cu autorităţile locale.  

Informațiile au fost prezentate miercuri, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
 

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close