Antena 3 CNN Economic Salariul pe care îl poți câștiga dacă lucrezi în Armata Română, în funcție de grad. Se ajunge și la mii de euro

Salariul pe care îl poți câștiga dacă lucrezi în Armata Română, în funcție de grad. Se ajunge și la mii de euro

Cei care lucrează în Armata Română pot câștiga salarii de mii de lei dar și de mii de euro. Ministerul Apărării Naționale a inițiat o campanie de recrutare masivă.

Salariul pe care îl poți câștiga dacă lucrezi în Armata Română, în funcție de grad. Se ajunge și la mii de euro
Sursa foto: Facebook | RO Military&Police
de Ioana Mircea    |    20 Mar 2024   •   20:50

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a inițiat o campanie de recrutare masivă în februarie, oferind 5.093 de locuri de muncă pentru soldați și gradați profesioniști.

Lansată inițial în februarie, campania de recrutare a Armatei Române a fost prelungită, atrăgând în final aproximativ 6.000 de candidaturi pentru cele 5.093 de poziții disponibile.

Potrivit cerințelor MApN, candidații trebuie să fie cetățeni români, să aibă un cazier juridic curat și să nu fie afiliați politic sau la organizații incompatibile cu profesia militară. Alte criterii includ vârsta între 18 și 45 de ani, cel puțin doi ani de liceu absolvit și deținerea unui permis de conducere valabil.

Salariile soldaților gradați profesioniști din Armata Română variază între 2.000 și 4.000 de lei, la care se adaugă diverse sporuri în funcție de specializare, precum și o indemnizație lunară pentru chirie sau hrană.

Beneficiile includ asigurare medicală și training profesional asigurat de armată, iar soldații pot primi sporuri suplimentare în funcție de circumstanțe specifice. Cu toate acestea, cel mai mare salariu îl au maiorii, care, cu sporurile aferente, pot ajunge până la aproximativ 2.000 de euro, potrivit gandul.ro.

×
Subiecte în articol: salariu Armata Română
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close