Antena 3 CNN Economic Top firme de taxi din Bucureşti după afaceri. Câţi bani fac Speed Taxi, Cobălcescu, Cristaxi, sau Pelicanul

Top firme de taxi din Bucureşti după afaceri. Câţi bani fac Speed Taxi, Cobălcescu, Cristaxi, sau Pelicanul

 Top firme de taxi din Bucureşti după afaceri. Câţi bani fac Speed Taxi, Cobălcescu, Cristaxi, sau Pelicanul
15 Feb 2018   •   13:18

Cele mai mari 10 companii de taximetrie din Bucureşti au afaceri anuale de peste 70 de milioane de lei (15 milioane de euro), iar pentru unele firme activitatea de dispecerat este cel puţin la fel de bănoasă precum operaţiunile efective de transporturi cu taxiuri.

Topul este condus de grupul Speed Taxi, controlat de Andrei Gafiţa, cu afaceri totale de peste 15 milioane de lei. Speed şi-a separat, din 2016, activităţile de transport cu taxiuri de cele de dispecerat, scrie economica.net.

Compania Speed Taxi SRL, care gestionează activitatea de transport a grupului, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 8 milioane de lei şi un profit net de 548.152 lei.

Compania de Taximetrie Speed Taxi SRL, firma de dispecerat a grupului Speed, a avut în acelaşi an afaceri de 7,16 milioane lei şi un profit net de 1,52 milioane lei.

Cobălcescu este unul dintre cele mai vechi branduri pe piaţa de taximetrie din Bucureşti. Compania are o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei, iar reprezentanţii Auto Cobălcescu au precizat că activitatea de taxi şi dispecerat aduce 2,1 milioane de lei.

Continuarea, pe economica.net.

×
Subiecte în articol: taxi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close