Antena 3 CNN Economic Transporturi Restricții de circulație pe pasajul de pe Autostrada Soarelui. Sunt programate lucrări timp de două zile

Restricții de circulație pe pasajul de pe Autostrada Soarelui. Sunt programate lucrări timp de două zile

Circulația rutieră pe pasajul de pe Autostrada A2 (Autostrada Soarelui) va fi închisă temporar timp de două zile, luni și marți, pentru lucrări la rampele de acces pe sensul Constanța - București.

Restricții de circulație pe pasajul de pe Autostrada Soarelui. Sunt programate lucrări timp de două zile
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2024   •   19:33

Cât timp este oprit traficul, se va circula pe bretelele laterale ale pasajului.

CNAIR informează de vineri că circulația rutieră pe pasajul de pe autostrada A2, între km 10 +400 – 10+750, se va închide temporar, timp de două zile, respectiv în zilele de 5 și 6 februarie, între orele 08.00 - 19.00, pentru executarea unor lucrări la rampele de acces ale infrastructurii pasajului existent pe sensul de mers Constanța - București.

Pe perioada închiderii circulației rutiere, traficul se va desfășura pe bretelele din zona laterală a pasajului, pe câte două benzi de circulație pe sens, toate direcțiile de deplasare fiind asigurate prin intersecția amenajată sub pasaj.

CNAIR ar putea inaugura, în martie, primii kilometri de autostradă din 2024

Compania de Drumuri ar putea inaugura în martie 26 de kilometri de Autostradă și Drum Expres, primii din 2024.

Pe Autostrada București Sud, constructorul Alsim Alarko din Turcia trebuie să dea în trafic 13 kilometri între nodurile rutiere DN 5 (Jilava) și DN 4 (Popești-Leordeni) cu lucrări în derulare pe 7 km între Vidra și DN 4.

De asemenea, alți 13 kilometri de drum de mare viteză pot fi deschiși în prima lună de primăvară în Bihor, șantierul Strabag Drum Expres Oradea – Autostrada Transilvania, primul Drum Expres din Transilvania.

Constructorii depind de vreme, de livrările de materiale (parapete de protecție etc), dar și de deciziile CNAIR care trebuie să facă recepțiile la terminarea lucrărilor.

Strabag nu mai are șantiere mari în derulare la CNAIR, deci poate mobiliza resursele, însă Alsim Alarko lucrează și pe lotul 1 de pe A0 până la nodul de legătură cu Autostrada Soarelui pe care trebuie să-l deschidă neapărat până la sezonul estival.

Nu poate fi exclusă din ecuație data alegerilor europarlamentare, 9 iunie 2024. Pentru Strabag, deschiderea Drumului Expres se va face la termen, conform contractului, dar pentru Alsim Alarko recepția este întârziată față de promisiunile din aprilie 2023. 

Drumul Expres Oradea – Autostrada Transilvania (A3) are o lungime totală de 19 km cu 13 km profil Drum Expres. La sfârșitul lunii decembrie 2023, Strabag era la 91% stadiu fizic de execuție, potrivit unor imagini apărute pe Canalul YouTube.

Pe Autostrada A0 București Sud, tronsonul dintre Jilava și Vidra (6 km) este aproape finalizat, dar nodul rutier este la Popești-Leordeni DN 4. Pe încă 7 kilometri între Vidra și Popești (DN 4) se mai lucrează la poduri și nu sunt montate parapetele de protecție între sensurile de mers și cele laterale. Lotul 2 Bragadiru – Vidra este executat 99%, iar lotul 1 A2 – Vidra 84%, potrivit economedia.ro.

×
Subiecte în articol: circulatie rutiera CNAIR autostrada pasaj
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close