Antena 3 CNN Economic Tun de 5 milioane de euro, în Energie

Tun de 5 milioane de euro, în Energie

Tun de 5 milioane de euro, în Energie
Sursa foto: Foto: eko-solar.eu
de M.Z.    |    13 Mai 2014   •   10:23
Corpul de control al ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a descoperit un prejudiciu de peste cinci milioane de euro la proiectul hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti din judeţul Cluj.

Mai exact, banii au fost cheltuiţi pe diferite studii de fezabilitate, care până acum nu au folosit la nimic.

Compania care se ocupă însă de proiect vrea să înceapă un nou studiu, la fel de scump ca toate cele realizate până acum.
 
Cele cinci 5 milioane de euro au fost cheltuite în perioada 2003 - 2014 doar pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru proiectul hidrocentralei de la Tarniţa. Cu toate acestea, compania care se ocupă de proiect a mai cerut 7 milioane de euro pentru un nou studiu. 
 
"Am dat 5 milioane de euro, iar în momentul de faţă nu avem concluzii dacă proiectul de la Tarniţa este sau nu viabil. Am vrut înainte de a începe un nou studiu de fezabilitate să ştiu cât s-a cheltuit până acum cu studiile trecute, studiile mai vechi de fezabilitate. Nu vreau să plătim de două ori pentru aceleaşi informaţii", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.
 
Ministrul vrea ca cei care se fac vinovaţi de realizarea şi neutilizarea acestor studii să răspundă în faţa legii. Controlul a vizat, în special, activitatea Hidroelectrica, companie care finanţează proiectul de la Tarniţa, dar care se află în insolvenţă. 
 
Totodată, Nicolescu a explicat că, şi în cazul Hidroelectrica, trebuie analizată şi situaţia bonusurilor acordate administratorului judiciar. Asta pentru că Remus Borza a cerut încă un bonus, de aproape 2 milioane de euro, pentru a rescoate compania din insolvenţă. 
 
Într-un interviul acordat Antena 3, ministrul a mai declarat că în actualul context privind conflictul dintre Ucraina şi Rusia, a cerut producătorilor de gaze naturale să îşi crească producţia.

Demnitarul a dat însă asigurări că România nu va fi afectată de o eventuală sistare a livrării de gaze dinspre Rusia către Ucraina, întrucât dispune de producţie proprie, iar consumul de gaze este în scădere, pe perioada verii. 

×
Subiecte în articol: razvan nicolescu
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close