Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Declaraţiile pe proprie răspundere pentru cardul de energie, distribuite de astăzi | Cum se vor completa documentele

Declaraţiile pe proprie răspundere pentru cardul de energie, distribuite de astăzi | Cum se vor completa documentele

Declarațiile pe propria răspundere pentru a primi cardul cu bani de energie se distribuie către locurile de consum începând de astăzi. Ministrul Marcel Boloș a explicat cum trebuie completate aceste documente.

Declaraţiile pe proprie răspundere pentru cardul de energie, distribuite de astăzi | Cum se vor completa documentele
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    16 Ian 2023   •   16:55

Începând de astăzi până pe data de 1 februarie 2023 se vor distribui declarațiile pe propria răspundere pentru a primi cardul cu bani de energie. Totodată certificatele de validare a datoriei vor ajunge la asociațiile de proprietari. 

Ministrul Marcel Boloş a explicat cum se vor completa aceste documente.

"Distribuim această declarație pe propria răspundere ca să putem identifica locurile de consum, deci gospodăriile. Și mai fac precizarea că nu e nevoie de această declarație pe parcursul acordării sprijinului.

Deci este o declarație, dacă vreți, provizorie. Toți cei care locuiesc efectiv la acea adresă trebuie să își completeze numele, prenumele și codul numeric personal pentru că noi să facem verificările în baza de date a ANAF-ului și, în final, să decidem asupra emiterii cardului de energie.

Se depune la poștaș, la oficiantul poștal și informațiile sunt culese de către poștaș.

Nu este nevoie să se deplaseze oamenii nici la oficiul poștal nici la furnizorii de energie", a spus ministrul Marcel Boloş, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close