Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Imagini exclusive: Momentul în care călăuzele filează camioanele dintr-o parcare din Timiş

Imagini exclusive: Momentul în care călăuzele filează camioanele dintr-o parcare din Timiş

Antena 3 CNN prezintă, în premieră națională, imagini cu traficanții de migranți care au înjunghiat doi polițiști de frontieră pe Autostrada 1.

de Paul Ciurari    |    02 Mai 2024   •   16:57

Update 19.12 Călăuzele afgane vor fi arestate pentru 30 de zile, în timp ce pe numele călăuzei române s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1 mai a.c., s-a constat faptul că un cetățean român, șofer de taxi, a transportat din municipiul Timișoara, migranții și pe cele trei călăuze afgane, până în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara - Arad.

Totodată, ieri dimineață, în jurul orei 05.00, același șofer a preluat două dintre călăuze și le-a transportat în municipiul Timișoara. Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, sub coordonarea procurorului de caz, efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj și trafic de migranți față de un cetățean din Afganistan, în vârstă de 22 de ani, bărbatul care i-a rănit pe cei doi polițiști de frontieră.

Totodată, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru alți doi bărbați din Afganistan, în vârstă de 22 și 26 ani și față de un cetățean român, șoferul de taxi, în vârstă de 43 de ani.

Toate persoanele au fost prezentate în fața Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile pentru cetățenii din Afganistan, iar pe numele cetățeanului român, în baza materialului probator, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. La finalizarea cercetărilor urmează să fie dispuse măsurile.

Știrea inițială

Camerele de supraveghere montate în zona parcării de pe Autostrada 1 în apropierea localității Giarmata din județul Timiș au surprins călăuzele de migranți cum ies din vegetație și se apropie de camioane pentru a identifica unde ar putea plasa migranții.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu călăuzele de migranți.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mai exact doi nepalezi au ieșit să verifice, iar cel de-al treilea a așteptat la distanță. Cei doi au dat târcoale camioanelor și au așteptat să vadă dacă locul este liber pentru cei zece migranți pe care urma să-i ascundă în camion.

Pe camere este surprins inclusiv momentul în care ulterior se apropie polițiștii de frontieră. Știm că în momentul în care polițiștii îi surprind venind, una dintre călăuze a scos un cuțit și a înjunghiat doi dintre polițiști.

Un polițist a fost rănit în zona piciorului iar celălalt în zona umărului. Din fericire vorbim doar de răni superficiale. Ambii au ajuns la spital însă au fost externați la scurt timp. Între timp, în urma căutărilor au fost identificați toți cei trei care erau implicați în această rețea de migranți.

Cele trei călăuze au fot verificate. Una dintre ele era un taximetrist român din Timișoara, care a fost rănit la braț, în timp ce s-au tras cele 13 focuri de armă de către polițiștii de frontieră. În această seară ei vor fi prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din Timișoara cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: atac politisti migranti Timis
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close