Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Președinta Asociației Elevilor din Constanța, despre testele antidrog din școli: "Uneori îndrumă copiii să folosească alte substanța care nu sunt detectabile"

Președinta Asociației Elevilor din Constanța, despre testele antidrog din școli: "Uneori îndrumă copiii să folosească alte substanța care nu sunt detectabile"

Ariana Dudună. președinta Asociației Elevilor din Constanța a spus în direct la Antena 3 CNN că autoritățile nu ar trebui să facă o testare paralelă antidrog a elevilor în școli.

de Ioana Mircea    |    04 Sep 2023   •   17:17

Președinta Asociația Elevilor din Constanța a explicat în direct la Antena 3 CNN de ce autoritățile nu ar trebui să facă o testare antidrog a elevilor în școli. "Este foarte important să înțeleg acest lucru. Elevii care au peste 14 ani răspund penal la fel ca orice alt cetățean. Deci sunt supuși deja tuturor testărilor și tuturor procedurilor penale care s-ar aplica oricărei persoane care are în posesie droguri, oriunde, fie că e la școală, fie că e pe stradă, fie că e acasă.

Din această perspectivă considerăm că elevii trebuie să fie supuși procedurii penale nu unei proceduri paralele de testare, făcută de școală", a spus Ariana.

Citește și: Dr. Tudor Ciuhodaru, demers împotriva consumului de droguri: "Vreau toleranţă zero"

Totodată ea a argumentat că această procedură ar presupune costuri mari și ar încuraja elevii să consume alte substanțe interzise, unele care nu ar putea fi detectate de drug test.

"Tocmai pentru că în primul rând, realizarea unei proceduri paralele la nivelul școlii ar fi foarte costisitoare și ar duce inclusiv la mușamalizarea anumitor cazuri de trafic de droguri și posesie de droguri și încă un aspect.
Acestă procedură a fost aplicată în alte state și s-a arătat că nu reduce consumul de droguri, iar în unele cazuri, ba chiar îndrumă copiii să folosească alte substanța care nu sunt detectabile", a afirmat Ariana Dudună.
 

×
Subiecte în articol: droguri şcoli teste
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close