Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Elevii care au câștigat campionatul mondial de robotică au revenit acasă: ”Este un moment istoric în învățământul vrâncean”

Elevii care au câștigat campionatul mondial de robotică au revenit acasă: ”Este un moment istoric în învățământul vrâncean”

Elevii români care au cucerit America după ce au devenit campioni mondiali la robotică s-au întors acasă. Ca niște eroi - așa au fost primiți aceştia de zeci de colegi şi rude.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2024   •   18:05

Campionatul mondial de robotică a avut loc în perioada 17 – 20 aprilie la Houston, iar echipa din Focșani formată din 12 elevi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

”Bine ați venit acasă, bine ați venit la Focșani, bine ați venit în România. Suntem extraordinar de bucuroși că vă revedem aici și pentru că avem cea mai mare bucurie, pentru că este un moment istoric în învățământul vrâncean, este un moment unic pentru noi toți”, a spus primarul din Focșani.

”Iată că ne-am întors acasă după 2 săptămâni lungi și intense în SUA. Așa cum a spus și domnul primar, am bătut mai multe continente și am făcut alianță”, spune o elevă.

Deși au trecut prin probe grele, tinerii s-au bucurat pe deplin de întreaga experiență.

”Au fost 4 zile pline de foc, de bucurie și de emoții. Am avut în total 22 de meciuri dintre care 10 de calificare”, spune un alt elev.

 

 

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close