Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ordonanța de comasare a alegerilor ajunge la Curtea Constituțională | Augustin Zegrean: "Nu poți amesteca lucrurile"

Ordonanța de comasare a alegerilor ajunge la Curtea Constituțională | Augustin Zegrean: "Nu poți amesteca lucrurile"

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a vorbit la Antena 3 CNN despre posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2024   •   20:26

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare rămâne la mâna Curții Constituționale. Decizia guvernului de a organiza ambele scrutinuri pe 9 iunie a fost contestată de cei de la reper prin Înalta Curte care se plâng ă prin această ordonanță reprezentanții partidului sunt eliminați din procesul electoral pentru că nu vor avea reprezentanți în secțiile de vot.  

"S-a mai încercat o dată să se comaseze alegerile, cele locale cu cele europarlamentare, și atunci Curtea a sesizat cele două partide care acum sunt în alianță și care au propus această comasare.  

Atunci, Curtea a spus că nu se pot comasa alegerile, nu pentru că nu ar fi vrut Curtea, ci pentru că există acele practici elaborate de curtea de la Veneția, conform cărora nu poți amesteca lucrurile. 

În ziua alegerilor, oamenii trebuie să știe ce au de făcut, nu să îi duci în eroare și să vorbești de două, trei voturi de odată. Acest lucru ar trebui să conteze și în actualul context dar cine știe, au trecut atâția ani de atunci, chiar dacă Constituția e aceeași", a declarat Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale. 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close