Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mihai Morar, despre experienţa pe Muntele Athos: "Nu are cum să nu ți se întâmple ceva"

Mihai Morar, despre experienţa pe Muntele Athos: "Nu are cum să nu ți se întâmple ceva"

Mihai Morar, realizatorul podcastului "Fain şi Simplu", a fost pentru a doua oară la Muntele Athos şi spune că s-a reîntors cu foarte mare plăcere. "E un loc în care doar trebuie să îți deschizi ochii și inimă. Nu are cum să nu ți se întâmple ceva", spune Morar.

Mihai Morar, despre experienţa pe Muntele Athos: "Nu are cum să nu ți se întâmple ceva"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    22 Apr 2022   •   20:07

"E a doua oară când am fost. Au existat trei ani între plecări. (...) Trebuie să lași un timp după ce ieşi din munte ca să înțelegi de ce ai fost acolo și să înțelegi ce ți se întâmplă și care este mesajul.

A trecut destul de mult timp pentru că a fost pandemia și încă sunt mănăstiri din Athos care sunt închise publicului. Încă în Athos ca să ajungi trebuie să faci pe continent un test atunci când primești pașaportul.

Au fost trei ani în care nu fusesem. M-am reîntors cu foarte foarte multă plăcere, dar nu plăcerea de a avea o mașină nouă, un ceas de ultimă generație. E plăcerea aia de a ajunge într-un loc în care doar trebuie să îți deschizi ochii și inimă. Nu are cum să nu ți se întâmple ceva", a spus el, vineri seară, în direct la Antena 3.

Mihai Morar, după ce a fost la Muntele Athos: "Lasă un timp să treacă și vei înțelege că lucrurile se schimbă"

"Vreau să vă zic că orice călătorie în Athos e cu sens, chiar dacă nu ți se întâmplă nimic. Chiar dacă nu vorbești cu un părinte și sensul nu o să îl înțelegi acolo pe loc, nici când cobori în barcă și intri în Grecia. Nici chiar când ajungi acasă. Lasă un timp să treacă și vei înțelege că lucrurile se schimbă.

Cel puțin în cazul meu după prima călătorie în Athos acum trei ani s-au schimbat o mulțime de lucruri care se văd în jurul meu", a mai spus Mihai Morar.

"Nu te duce în Athos cu întrebarea și gata trebuie să găsesc răspuns. Așteaptă! Ai răbdare pentru că până la urmă nu avem unde ne grăbi nicăieri, tot acolo ajungem", a încheiat el.

Citiţi şi: Mihai Morar, profeţie de la Muntele Athos despre războiul din Ucraina: "Există oameni atât de curați încât pot să vadă limpede. Există sfinți" 

×
Subiecte în articol: Mihai Morar Muntele Athos
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close