Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Directorul ASF, despre modul în care poate fi prelungit RCA-ul fără costuri suplimentare: "Polițele sunt scumpe din cauza noastră, pentru că nu avem o conduită preventivă la volan"

Directorul ASF, despre modul în care poate fi prelungit RCA-ul fără costuri suplimentare: "Polițele sunt scumpe din cauza noastră, pentru că nu avem o conduită preventivă la volan"

Directorul Autorității de Supraveghere Financiară a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre noile reglementări RCA și cum își pot prelungi românii polițele fără să plătească în plus.

de Ioana Mircea    |    03 Oct 2023   •   20:57

Valentin Ionescu, director general în cadrul ASF a spus în direct, în această seară, la Antena 3 CNN, ce presupun noile reglementări în cadrul polițelor RCA.

"Există multe situații în care anumite categorii de șoferi doresc suspendarea contractului RCA. Pentru a oferi această posibilitate am venit cu un proiect care aduce ajustări pe legea 132, legea RCA care se referă și la această schimbare pe care o introducem, dar mai sunt și alte schimbări importante care vin odată și cu noua directivă europeană din ianuarie 2024", a spus Valentin Ionescu.

Mai exact șoferul ar putea suspenda asigurarea dacă rămâne fără permis sau dacă are mașina avariată. Pentru asta trebuie să facă o cerere la asigurator cu dovada, mașina să fie ținută în afara părții carosabile. Perioada asigurării se prelungește prin act adițional.

Citește și: Se schimbă regulile pentru șoferii români! Autoturismele, verificate chiar și când sunt parcate | Modificarea de care trebuie să știe toți conducătorii auto

"Solicităm de la Poliție suspendarea dreptului de circulare a mașinii. Cu hârtia de la Poliție mergem la asigurator, altfel riscăm abuzuri. După acea perioadă mașina poate circula. Tot din cauza noastră sunt polițele RCA scumpe pentru că nu avem o conduită preventivă la volan", a spus directorul general ASF.

×
Subiecte în articol: polita RCA
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close